Oftest stillede spørgsmål - Kuren

Her finder du svar på nogen af de spørgsmål vi bliver stillet ofte.
Skulle du have et spørgsmål som ikke bliver besvaret her kan du spørge på vores facebookside.

Du kan også kontakte os på: ordre@nupo.dk

Nupo generelt

Hvor mange kalorier får man om dagen med Nupo?

Alt afhængig af hvilke smagsvarianter man vælger, og hvis man ikke spiser andet end Nupo, er det daglige kalorieindtag for kvinder og mænd på ca. 600-750 kcal. pr. dag. Det ligger inden for den zone på 450-800 kcal pr. dag, som definerer en VLCD (Very Low Calorie Diet).

Tager man alle kiloene på igen, når man stopper med Nupokuren?

Hvis du går tilbage til den samme kost og måltidsmønster, som du benyttede før din nupokur – ja, så kommer kiloene helt sikkert snigende tilbage igen! Det handler om at få ændret sine kostvaner efter en Nupokur og her vil vores LCD-produkter kunne hjælpe. Vi har et stort udvalg i vores One Meal serie bestående af barer og shakes.

Derudover kan det være rigtig fint, hvis du beregner din forbrænding, så du ved, hvad du har brug for af kalorier på din dagskost i forhold til dit aktivitetsniveau. 

Kan man dyrke motion, når man er på Nupokur

Ja, helt bestemt. Studier har vist at man får et bedre vægttab ved at kombinere Nupo og motion. Nogle oplever, at udholdenheden kan være lidt lavere pga det lave energiindhold.

Går min forbrænding i stå, hvis jeg kun spiser Nupo?

Nej, det gør den ikke. Det skyldes dels Nupoprodukternes sammensætning af næringsstoffer og kostfibre og dels det faktum, at du på en Nupokur spiser 6 x Nupopulver om dagen, og mange små måltider i løbet af en dag holder forbrændingen bedre i gang end få store måltider på en dag.

Hvordan stopper man med Nupokuren, når man har tabt sig, det man ønsker?

Mange har også glæde af at benytte et Nupo One Meal produkt til 1-2 af hovedmåltiderne, når de starter op med den almindelige kost igen.

Det vil være en fordel for din krop, hvis du kan fortsætte det gode måltidsmønster, du har fået oparbejdet med dine 6 nupomåltider på en dagskost – nu bare med almindelig mad. Så du stadig opretholder et stabilt blodsukkerniveau og holder din forbrænding oppe.

Hvad betyder VLCD?

VLCD står for Very Low Calorie Diet. Nupokuren med vores Nupo Diet produkter og med 6 nupomåltider dagligt er en VLCD-kur. Lovgivningen på området for VLCD-kure er meget stram og sørger for, at du som bruger er sikret at få 100% af de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som din krop har brug for på en dagskost – og på et minimum af kalorier. I henhold til lovgivningen må en VLCD-kur på en dagskost max indeholde ml 450-800 kcal. Studier har vist, at man ikke taber sig hurtigere ved at indtage færre kalorier end 800 på en dagskost, Nupokuren giver dig gennemsnit ca 700 kcal fordelt på 6 måltider. Du får på den måde holdt din blodsukkerbalance stabil ved jævnligt at indtage et nupomåltid – du får 100% af de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som din krop har brug for – og du får et minimum af kalorier ift et effektiv og sikkert vægttab.

Jeg har et målebæger til mit Nupopulver – hvor mange skal jeg bruge til et Nupomåltid?

1 målebæger svarer til 1 portion Nupo Diet

Må jeg amme mens jeg er på nupo?

Vi anbefaler generelt ikke ammende kvinder til at indtage Nupo, men det er en god ide, at tale med sin egen læge om det

Jeg har fået ordineret medicin af min læge – kan jeg fortsætte med min nupokur?

Det afhænger meget af hvilken medicin der er tale om. Det er derfor vigtigt, at du taler med din egen læge, om du kan indtage Nupo i sammenhæng med medicinen.

Jeg er blevet syg med feber, kan jeg fortsætte med min nupokur?

Hvis du er blevet syg med feber, er det en god idé, at konsultere din læge omkring brug af Nupo. Han kan vurdere, om det vil være tilrådeligt, at fortsætte kuren når du i forvejen skal bruge energi på, at blive rask.

Tilberedning

Kan man blande Nupo med mælk?

I princippet sker der intet ved at blande Nupopulver med mælk, men man skal holde sig for øje, at man får dobbelt så mange kalorier.

Hvis man ønsker en mere cremet konsistens, kan man i stedet fryse shaken ned ganske kort. Eller blende med lidt frossen frugt eller isterninger.

Ønsker man stadig at blande med mælk, kan dette medregnes via briksystemet, alt efter hvilken mælk man drikker. Bruger man f.eks. minimælk svarer 1½  dl til 1 brik.

Må Nupo Diet Shakes og Soups blandes med varmt vand?

Du må gerne blande dine shakes op med varmt vand - men vi anbefaler, at du nyder dem kolde. Supperne skal blandes med koldt vand og varmes i microovn eller i en gryde

Kan jeg lave mine Nupo Diet shakes i forvejen?

Ja, du kan sagtens lave alle dine Diet shakes dagen forinden. De skal blot opbevares på køl som en mælkedrik. Inden du skal nyde din shake, kan du med fordel lige ryste den lidt op igen.

Kan jeg fryse mine Nupo Diet shakes ned?

Ja, du kan godt fryse din Diet shake ned kortvarigt i 1-2 døgn. Nogle bruger at nedfryse deres Diet Shake 15-30 minutter, inden de drikker den – så er den iskold og lækker – og lidt mere tyk og slush-ice-agtig! Hvis du fryser din shake ned aftenen forinden, kan du tage den med om morgenen – og så har du en iskold shake senere på dagen. Bare vær obs på at optøningstiden kan variere afhængig af temperaturen, hvor du er. Nogle benytter faktisk også en frossen Nupo Diet som en lækker Nupo Is, når trangen melder sig til lidt sødt: is med et minimum af kalorier.

Kan jeg fryse en Nupo Meal Replacement shake ned?

Ja, det kan du – så har du en lækker is som også indeholder alle de gode næringsstoffer!

Mister Nupoprodukterne vitaminer eller mineraler, hvis man forbereder dem aftenen forinden?

Der sker intet ved at shake aftenen forinden, så længe man opbevarer dem på køl. Hverken vitaminer, mineraler eller næringsstoffer tager skade af det - så det kan man roligt gøre.

Nupo og måltider

Kan jeg nøjes med 4-5 breve og supplere med en sund aftensmad?

Man skal altid spise 6 x Nupomåltider om dagen - også selvom man supplerer med rigtig mad!

Det er så vigtigt, fordi vi skal sikre, at kroppen får alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som den har brug for. Og selv om man synes at den mad, man supplerer med, er sund og næringsrigtig, så er det ikke sikkert, at den indeholder alt det, kroppen lige har brug for. Hvis man  gerne vil spise aftensmad alligevel, er det en rigtig god ide at tage et Nupomåltid ½ time inden, så man er formættet og dermed ikke fristes til at spise for meget af den rigtige mad!

Kan jeg udskifte bare et enkelt måltid med Nupo Diet?

Hvis ikke du har lyst til at erstatte al din kost og spise 6 x Nupomåltider dagligt, kan du godt erstatte et hovedmåltid med Nupo Diet – du skal blot benytte 2 x Nupo Diet produkter til 1 hovedmåltid. På den måde får du på 1 måltid over 30% af de vitaminer og mineraler, som du har brug for på en dagskost.

Kan man erstatte Nupopulver med en bar eller en færdigdrik?

Som udgangspunkt er vores barer og færdigdrikke måltidserstatninger og kan derfor ikke erstatte pulver.

Hvis man alligevel ønsker at erstatte en af de 6 Nupomåltider med en bar eller en færdigdrik, er det vigtigt, at man spiser 5 x Nupo Diet produkter ved siden af. Ellers får kroppen ikke de vitaminer og mineraler, den har behov for.

Så en dagskost kan så blive 5 x Nupo pulverportioner + 1 x måltidserstatter.

Hvornår må man spise Nupo Snack bar?

Den er specielt udviklet til de situationer mellem måltiderne, hvor kroppen ofte har brug for et ekstra skud energi, uden at det skal være tomme og fedende kalorier. 
Dette hører hverken under fuldkostprodukter eller måltidserstatninger men er udelukkende et snackprodukt.

Andre spørgsmål

Skal man spise vitaminpiller, når man lever af Nupo?

Nej, det er ikke nødvendigt. Nupo indeholder alle de vitaminer og mineraler, man har brug for – og i de rette mængder.

Man kan også vælge at kombinere Nupo med almindelig mad på forskellige måder. Det giver godt nok lidt ekstra kalorier, men hvis man føler sig for sulten, når man er på ren Nupo, så kan det være en fordel at spise lidt almindelig, sund mad ved siden af. Man kan f.eks. supplere Nupo med 10 brikker. Se mere om Nupos briksystem her.

Oplever man hovedpine når man spiser Nupo?

Hvis man sørger for at få alle sine Nupo-portioner og nok væske, så burde der ikke være noget at bekymre sig om og ens ubehag og hovedpine burde forsvinde indenfor kort tid.

Hvor meget væske skal man drikke?

Man skal drikke 2-3 ltr væske, udover det der findes i diet soups og shakes! De tæller altså IKKE med.

Grunden til at man skal drikke mindst 2 ltr væske er, at det hjælper med at holde maven og hele systemet  i gang, det mindsker risikoen for ubehag under kuren - og så hjælper det også på at give en mæthedsfornemmelse, særligt i den første tid hvor kroppen skal vænne sig til mindre og anderledes mad.

Ift at drikke nok væske ved siden af behøver det ikke kun at være vand. Man må gerne drikke te og kaffe uden sukker og mælk, light saft/sodavand og mineralvand. 

Blot det er 2-3 ltr kaloriefri væske, så kan man selv sammensætte det, som man vil.

Jeg får utrolig meget luft i maven når jeg har spist nupo.

På grund af de mange fibre Nupo indeholder, kan nogen godt opleve luft i maven. Dette er helt normalt og er et spørgsmål om tilvænning.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk