Oftest stillede spørgsmål - Kuren

Her finder du svar på nogen af de spørgsmål vi bliver stillet ofte.
Skulle du have et spørgsmål som ikke bliver besvaret her kan du spørge på vores facebookside.

Du kan også kontakte os på: ordre@nupo.dk

Nupo generelt

Hvor mange kalorier får man om dagen med Nupo?

Alt afhængig af hvilke smagsvarianter man vælger, og hvis man ikke spiser andet end Nupo, er det daglige kalorieindtag for kvinder og mænd på ca. 600-750 kcal. pr. dag. Det ligger inden for den zone på 450-800 kcal pr. dag, som definerer en VLCD (Very Low Calorie Diet).

Tager man alle kiloene på igen, når man stopper med Nupokuren?

Hvis du går tilbage til den samme kost og måltidsmønster, som du benyttede før din nupokur – ja, så kommer kiloene helt sikkert tilbage igen! Det handler om at få ændret sine kostvaner efter en Nupokur og her vil vores måltidserstatninger kunne hjælpe. Vi har et stort udvalg i vores One Meal serie bestående af barer og shakes.

Derudover kan det være rigtig fint, hvis du beregner din forbrænding, så du ved, hvad du har brug for af kalorier på din dagskost i forhold til dit aktivitetsniveau. 

Kan man dyrke motion, når man er på Nupo-kur

Det kan være en god idé at kombinere Nupo og motion, for at opnå et bedre vægttab. Nogle oplever dog, at udholdenheden kan være lidt lavere pga det lave energiindhold.

Går min forbrænding i stå, hvis jeg kun spiser Nupo?

Nej, det gør den ikke. Det skyldes dels Nupoprodukternes sammensætning af næringsstoffer og fibre og dels det faktum, at du på en Nupokur spiser 6 x Nupopulver om dagen, og mange små måltider i løbet af en dag holder forbrændingen bedre i gang end få store måltider på en dag.

Hvordan stopper man med Nupokuren, når man har tabt sig, det man ønsker?

Mange har også glæde af at benytte et Nupo One Meal produkt til 1-2 af hovedmåltiderne, når de starter op med den almindelige kost igen.

Det vil være en fordel for din krop, hvis du kan fortsætte det gode måltidsmønster, du har fået oparbejdet med dine 6 nupomåltider på en dagskost – nu bare med almindelig mad. Så du stadig opretholder et stabilt blodsukkerniveau og holder din forbrænding oppe.

Hvad betyder VLCD?

VLCD står for Very Low Calorie Diet. Nupokuren med vores Nupo Diet produkter og med 6 nupomåltider dagligt er en VLCD-kur. Lovgivningen på området for VLCD-kure er meget stram og sørger for, at du som bruger er sikret at få 100% af de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som din krop har brug for på en dagskost – og på et minimum af kalorier. I henhold til lovgivningen må en VLCD-kur på en dagskost max indeholde ml 450-800 kcal. Studier har vist, at man ikke taber sig hurtigere ved at indtage færre kalorier end 800 på en dagskost, Nupokuren giver dig gennemsnit ca 700 kcal fordelt på 6 måltider. Du får på den måde holdt din blodsukkerbalance stabil ved jævnligt at indtage et nupomåltid – du får 100% af de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som din krop har brug for – og du får et minimum af kalorier ift et effektiv og sikkert vægttab.

Jeg har et målebæger til mit Nupopulver – hvor mange skal jeg bruge til et Nupomåltid?

1 målebæger svarer til 1 portion Nupo Diet

Må jeg amme mens jeg er på nupo?

Vi anbefaler generelt ikke ammende kvinder til at indtage Nupo, men det er en god ide, at tale med sin egen læge om det

Jeg har fået ordineret medicin af min læge – kan jeg fortsætte med min nupokur?

Det afhænger meget af hvilken medicin der er tale om. Det er derfor vigtigt, at du taler med din egen læge, om du kan indtage Nupo i sammenhæng med medicinen.

Jeg er blevet syg med feber, kan jeg fortsætte med min nupokur?

Hvis du er blevet syg med feber, er det en god idé, at konsultere din læge omkring brug af Nupo. Han kan vurdere, om det vil være tilrådeligt, at fortsætte kuren når du i forvejen skal bruge energi på, at blive rask.

Tilberedning

 

Må Nupo Diet Shakes og Soups blandes med varmt vand?

Du må gerne blande dine shakes op med varmt vand - men vi anbefaler, at du nyder dem kolde. Supperne skal blandes med koldt vand og varmes i microovn eller i en gryde

Kan jeg lave mine Nupo Diet shakes i forvejen?

Ja, du kan sagtens lave alle dine Diet shakes dagen forinden. De skal blot opbevares på køl som en mælkedrik. Inden du skal nyde din shake, kan du med fordel lige ryste den lidt op igen.

Kan jeg fryse mine Nupo Diet shakes ned?

Ja, du kan godt fryse din Diet shake ned kortvarigt i 1-2 døgn. Nogle bruger at nedfryse deres Diet Shake 15-30 minutter, inden de drikker den – så er den iskold og lækker – og lidt mere tyk og slush-ice-agtig! Hvis du fryser din shake ned aftenen forinden, kan du tage den med om morgenen – og så har du en iskold shake senere på dagen. Bare vær obs på at optøningstiden kan variere afhængig af temperaturen, hvor du er. Nogle benytter faktisk også en frossen Nupo Diet som en lækker Nupo Is, når trangen melder sig til lidt sødt: is med et minimum af kalorier.

Kan jeg fryse en Nupo ONE MEAL shake ned?

Ja, det kan du – så har du en lækker is som også indeholder alle de gode næringsstoffer!

Mister Nupoprodukterne vitaminer eller mineraler, hvis man forbereder dem aftenen forinden?

Der sker intet ved at shake aftenen forinden, så længe man opbevarer dem på køl. Hverken vitaminer, mineraler eller næringsstoffer tager skade af det - så det kan man roligt gøre.

Nupo og måltider

Kan jeg nøjes med 4-5 breve og supplere med en sund aftensmad?

Man skal altid spise 6 x Nupomåltider om dagen - også selvom man supplerer med rigtig mad!

Det er så vigtigt, fordi vi skal sikre, at kroppen får alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som den har brug for. Og selv om man synes at den mad, man supplerer med, er sund og næringsrigtig, så er det ikke sikkert, at den indeholder alt det, kroppen lige har brug for. Hvis man gerne vil spise aftensmad alligevel, er det en rigtig god ide at tage et Nupomåltid ½ time inden, så man er formættet og dermed ikke fristes til at spise for meget af den rigtige mad!

Kan jeg udskifte bare et enkelt måltid med Nupo Diet?

Vi anbefaler at du i stedet udskiftet et enkelt måltid med vores One Meal produkter, og ikke Nupo Diet. Vores One Meal produkter fungere som måltidserstatning og kan spises eller drikkes enten til morgen, middag eller aften.

Kan man erstatte Nupopulver med en bar eller en færdigdrik?

Nej, som udgangspunkt er vores barer og færdigdrikke måltidserstatninger og kan derfor ikke erstatte pulver.

Du skal altid spise 6 x Nupomåltider om dagen. Ønsker du at at spise en bar eller indtage en færdigdrik, kan du supplere disse med Nupomåltiderne. 

Andre spørgsmål

Skal man spise vitaminpiller, når man lever af Nupo?

Nej, det er ikke nødvendigt. Nupo indeholder de vitaminer og mineraler et rask menneske har brug for.

Oplever man hovedpine når man spiser Nupo?

Hvis man sørger for at få alle sine Nupo-portioner og nok væske, så burde der ikke være noget at bekymre sig om og ens ubehag og hovedpine burde forsvinde indenfor kort tid.

Hvor meget væske skal man drikke?

Man skal drikke 2-3 ltr væske, udover det der findes i diet soups og shakes! De tæller altså IKKE med.
Blot det er 2-3 ltr kaloriefri væske, så kan man selv sammensætte det, som man vil.

Grunden til at man skal drikke mindst 2 ltr væske er, at det hjælper med at holde maven og hele systemet  i gang, det mindsker risikoen for ubehag under kuren - og så hjælper det også på at give en mæthedsfornemmelse, særligt i den første tid hvor kroppen skal vænne sig til mindre og anderledes mad.

Jeg får utrolig meget luft i maven når jeg har spist nupo.

På grund af de mange fibre Nupo indeholder, kan nogen godt opleve luft i maven. Dette er helt normalt og er et spørgsmål om tilvænning.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk