Oftest stillede spørgsmål - Nupo Diet


Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.
Skulle du have spørgsmål, som ikke bliver besvaret her, kan du spørge på vores facebook-side, eller skrive en mail til: ordre@nupo.dk.

Hvis du har spørgsmål angående sundhed, kost, motion o.l., skal du være velkommen til at kontakte vores kliniske diætist Henriette Voldmester på: diaetist@nupo.dk.


Må man dyrke motion, når man er på Nupo-kur?

Ja, du må gerne dyrke motion, hvis du benytter dig af vores Nupo Diet-produkter. Det kan være en god idé at kombinere Nupo og motion for at opnå et mere effektivt vægttab. Nogle oplever dog, at udholdenheden kan være lidt lavere end normalt grundet det lave energiindhold, som du får ved at være på Nupo Diet. 

Hvis du vil vide mere om vores Nupo Diet, så kan du blive klogere på den her.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Jeg har fået ordineret medicin af min læge – kan jeg fortsætte med min Nupo-kur?

Det afhænger meget af, hvilken medicin der er tale om. Det er derfor yderst vigtigt, at du taler med din egen læge om det.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Må jeg amme, mens jeg er på Nupo?

Generelt vil vi ikke anbefale ammende kvinder at indtage Nupo, men vi anbefaler at du taler med din egen lægt om det, hvis du ønsker at fortsætte på, mens du ammer.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Jeg er blevet syg med feber, kan jeg fortsætte med min Nupo-kur?

Hvis du er blevet syg med f.eks. feber, kan det være en god idé at konsultere din egen læge omkring brug af Nupo. Lægen kan nærmere vurdere, om det vil være tilrådigt at fortsætte Nupo-kuren, når du i forvejen skal bruge ekstra energi på at blive rask. God bedring.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Tager man alle kiloene på igen, når man stopper med Nupo-kuren?

Hvis du vælger at gå tilbage til den samme kost og de samme mønstre, som du benyttede før din Nupo-kur - ja, så kommer kiloene med stor sandsynlighed tilbage igen. Vores Nupo-kur er en kickstart, og derfor handler det efterfølgende om at få ændret sine kostvaner, så man kan bibeholde vægttabet. 

Her kan vores One Meal-serie være en hjælpende hånd. Serien består af en række barer og shakes, der fungerer som måltidserstatninger, som du kan bruge til at erstatte 1-2 af dine daglige hovedmåltider. Et af vores One Meal-produkter svarer til ét hovedmåltid! Hvis du vil vide mere om vores One Meal-serie, så kan du læse mere om den her.

Derudover kan det være rigtig fint, hvis du beregner din forbrænding, så du ved, hvor mange kalorier du har brug for i din dagskost i forhold til dit aktivitetsniveau. 

Hvis du har spørgsmål til kost o.l. efter en overstået Nupo-kur, kan du skrive til vores kliniske diætist Henriette Voldmester på: diaetist@nupo.dk, eller læse nogle af hendes indlæg her.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Går min forbrænding i stå, hvis jeg kun indtager Nupo?

Nej, din forbrænding kommer ikke til at gå i stå, hvis du kun spiser Nupo. 

Det skyldes tildels vores produkters sammensætning af forskellige næringsstoffer og fibre, samt det faktum, at du på en Nupo-kur skal spise seks breve (á 32 gram) af vores Nupo Diet-pulver per dag. De mange små måltider i løbet af dagen er bedre til at vedligeholde din forbrænding, end få store måltider på en dag gør.

Hvis du vil vide mere om Nupo-kuren, så kan du blive klogere på den her.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Hvordan stopper man med Nupo-kuren, når man har tabt sig det, man ønsker?

Det ville være en fordel for din krop, hvis du fortsatte med det gode måltidsmønster med seks måltider per dag, som du har oparbejdet imens du har fuldt Nupo-kuren. Vi vil anbefale, at du spiser tre hovedmåltider (morgen, middag og aften), hvor du har fokus på at spise efter tallerkenmodellen* og prioriterer at spise en masse grove grøntsager og magert kød. 

Det kan også være en god idé, hvis du begynder at spise nogle kaloriefattige mellemmåltider i løbet af dagen for at holde dit blodsukker stabilt, samt at opretholde din forbrænding med de seks måltider om dagen. Et mellemmåltid kunne f.eks. være en håndfuld mandler eller et par gulerødder. Du kan med fordel også prøve nogle af vores andre produkter som vores One Meal-produkter, vores Protein Bites, eller vores nyeste tilføjelse til sortimentet: Nupo Life-produkterne.

One Meal-serien består af en række måltidserstatninger, som du kan bruge til at erstatte 1-2 af dine daglige hovedmåltider - du kan læse mere om One Meal-serien her. Vores barer fra Nupo Life er en række velsmagende mellemmåltider, som er beriget med diverse vitaminer og er lavet med naturlige råvarer - du kan blive klogere på Nupo Life her. Protein Bites er barer, som kan bruges som et protein- og fiberrigt mellemmåltid og de findes i tre forskellige smagsvarianter: Caramel/Ginger, Salty Liqourice/Lemon & Chocolate.

Du kan finde mere information om sund kost m.m. ved at klikke dig ind på vores Henriette's side, eller skrive til hende på: diaetist@nupo.dk.

*Tallerkenmodellen er en term man bruger, når man snakker om den anbefalede fordeling af kulhydrater, proteiner og fedt på ens middagstallerken.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her. 


Hvad betyder VLCD?

VLCD står for Very Low Calorie Diet.

Nupo-kuren består af seks daglige Nupo Diet shakes/supper, og er en VLCD-kur. Lovgivningen på området, for en VLCD-kur, er meget stram og sikrer, at du som forbruger får 100% af de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som dig og din krop har brug for i dagligdagen – med et minimum antal af kalorier.

I henhold til lovgivningen må en VLCD-kur, som en fuldkosterstatning, indeholde mellem 450-800 kcal. Studier har vist, at man ikke taber sig hurtigere ved at indtage færre end 800 kcal om dagen. Nupo-kuren giver dig i gennemsnit ca. 700 kcal, der er fordelt på seks måltider - ved at fordele dine shakes over seks måltider, får du holdt din blodsukkerbalance stabil og din fordøjelse i gang.

Hos Nupo tilbyder vi Nupo Diet, som er en VLCD-kur, der findes i seks forskellige smagsvarianter - så der er noget for enhver smag. Du kan læse mere om Nupo Diet her, eller gå direkte til shoppen og bestille din favorit her.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Kan jeg benytte Nupo, hvis jeg har type 1 diabetes?

Ja, du må gerne benytte Nupo Diet Shakes, hvilket er VLCD (Very Low Calorie Diet), hvis du har type 1 diabetes. Det er dog vigtigt at pointere, at du skal tage en snak med din læge (diabetolog) før du påbegynder et forløb. Dette skyldes at insulin dosisen skal nedjusteres først, ellers kan der være risiko for hypoglykæmi (lavt blodsukker). For patienter i behandling med måltidsinsulin vil det være en god idé, at konferere med en diætist, så insulindosis matcher kulhydratmængden i de enkelte måltider/portioner VLCD om dagen.


Tilberedning:

Må Nupo Diet-shakes og -supper blandes med varmt vand?

Du må gerne blande dine Nupo Diet-shakes op med varmt vand, men vi anbefaler, at du nyder dem afkølet - vi oplever mange, som foretrækker at de står på køl et stykke tid ind de skal drikkes. Vores Nupo Diet-suppe med Spicy Thai Chicken skal blandes med koldt vand og varmes op i mikroovnen eller i en gryde.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Kan jeg lave mine Nupo Diet-shakes i forvejen?

Ja, du kan sagtens forberede alle dine Nupo Diet-shakes dagen forinden, så de er klar til brug med det samme. De skal blot opbevares på køl som en mælkedrikke - vi oplever flere, som foretrækker at de har stået på køl et stykke tid inden de drikkes. Inden du skal nyde din shake, kan du med fordel lige ryste den lidt op igen. Velbekommen.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Kan jeg fryse mine Nupo Diet-shakes ned?

Ja, du kan godt fryse din Nupo Diet-shake ned (kortvarigt!) i 1-2 døgn. Nogle vælger at nedfryse deres Nupo Diet-shake i 15-30 minutter, inden de drikker den, så de har en iskold og lækker shake, som har fået en lidt tykkere og mere slush-ice-agtig konsistens.

Hvis du fryser din shake ned aftenen forinden, kan du tage den med om morgenen, så har du en iskold shake senere på dagen. Du skal dog være opmærksom på, at optøningsperioden kan variere, da det afhænger af den umiddelbare temperatur der, hvor du befinder dig. Nogle benytter faktisk også en frossen Nupo Diet-shake som en lækker Nupo-is, når trangen til noget sødt melder sig - i det tilfælde har du en is med lavt kalorieindhold.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Kan jeg fryse en Nupo One Meal-shake ned?

Det er helt klart en mulighed, at fryse én af vores One Meal Shakes ned, hvis du har lyst til det. Så vil du, i stedet for en drikkeklar shake, have en lækker is, der stadig indeholder alle de gode næringsstoffer. God fornøjelse.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Nupo og måltider:

Kan jeg nøjes med 4-5 breve, og supplere med en sund aftensmad?

Vi anbefaler at du altid spiser seks Nupo-måltider om dagen - dette gælder også selvom du supplerer med rigtig mad!

Det er vigtigt, da vi skal sikre at kroppen får alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som den har brug for. Selvom man synes at den mad, man supplerer med, er sund og næringsrig, så er det ikke sikkert, at den indeholder alt det, som dig og din krop har brug for. Hvis du gerne vil spise aftensmad alligevel, anbefaler vi, at du tager et brev fra din Nupo Diet omkring ½ time inden måltidet. På den måde sikrer du, at din mave er mere formættet og på den måde er du ikke fristet til at spise lige så meget af den rigtige mad.

Du kan læse mere om vores Nupo Diet her.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Kan jeg udskifte et enkelt måltid med Nupo Diet?

Vores Nupo Diet-serie er lavet som en fuldkosterstatning til dig, som gerne vil kickstarte dit vægttab, hvor du ikke har behov for andet end de seks shakes per dag. 

Hvis du gerne vil erstatte enkelte måltider med Nupo, så anbefaler vi at du prøver ét af vores One Meal-produkter, som er barer eller shakes, der kan bruges til at erstatte 1-2 af dine måltider per dag. Du kan læse mere om vores One Meal-serie her.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Kan man erstatte Nupo Diet med en bar eller en færdigdrik?

Nej, som udgangspunkt er vores barer og færdigdrikke - fra One Meal-serien - måltidserstatninger, og kan derfor ikke erstatte vores kosterstatning fra Nupo Diet.

Du skal altid spise seks breve fra Nupo Diet per dag. Ønsker du at spise en bar eller indtage en færdigdrik, så skal disse produkter bruges som supplement til de seks breve fra Nupo-kuren.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Skal man spise vitaminpiller, når man er på Nupo?

Nej, det er umiddelbart ikke nødvendigt, at spise vitaminpiller når du er på Nupo-kuren. Nupo indeholder alle de vitaminer og mineraler, som du og din krop har brug for hver dag.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Andre spørgsmål:

Oplever man hovedpine, når man spiser Nupo?

Hvis du sørger for at spise alle dine breve fra Nupo-kuren og får nok væske (gerne 2-3 liter vand om dagen), så burde der ikke være noget bekymre sig om. Man kan opleve hovedpine, hvis man er vant til at spise meget sukker, og stopper med det mens man er på Nupo-kuren. Hvis denne hovedpine forekommer, så burde hovedpinen forsvinde indenfor relativt kort tid, når kroppen vænner sig til Nupo-kuren.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Hvor meget væske skal man drikke?

Vi anbefaler kraftigt at du drikker 2-3 liter væske udover de 6 x 300 ml, som du får i dine Nupo Diet-shakes og/eller -supper. De 6 x 300 ml tæller altså ikke med! 

Vi anbefaler, at de 2-3 liter væske er vand. Hvis man trænger til noget andet, er det vigtigt, at det man drikker er kaloriefrit, så man ikke får indtaget flere kalorier, end kuren anbefaler. Det kan f.eks. være kaffe eller te uden mælk og sukker, eller kaloriefri saft/sodavand.

Grunden til, at man skal drikke mindst 2 liter væske er, at det hjælper med at holde maven og hele systemet i gang, så risikoen for ubehag mindskes under kuren. Desuden hjælper væsken også på at give en mæthedsfornemmelse - særligt i den første tid, hvor kroppen skal vænne sig til mindre og anderledes mad.

Du kan gøre dig klogere på Nupo-kuren her.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.


Jeg får utrolig meget luft i maven, når jeg har spist Nupo.

Nupo-kuren og de dertilhørende breve, som skal spises seks gange om dagen, indeholder mange fibre og derfor kan nogen godt opleve at de har ekstra meget luft i maven. Dette er helt normalt, og er kun et spørgsmål om tilvænning for din krop.

Skriv til os på: ordre@nupo.dk, hvis du ikke fik svar på dit spørgsmål her.