Ved sygdom

Daglig/fast medicinering

Hvis du indtager fast/daglig medicin, bør du altid tage en snak med din læge, inden din går i gang med en ren Nupokur. 

Visse medicinske præparater er meget følsomme overfor ændringer, og derfor skal lægen vurdere, om der evt. skal justeres på medicinen inden Nupo-kuren.

Selv om man er dagligt medicineret, vil de fleste sagtens kunne bruge Nupo - lægen skal bare lige sige god for det, så du ikke risikerer særlige udfordringer under dit vægttabsforløb på Nupo.

Vanddrivende medicin

Tag ikke vanddrivende medicin ”på fri hånd”, uanset hvilken diæt du følger, da du derved kan komme i underskud af det livsvigtige mineral kalium. Væsketabet ser opmuntrende ud på vægten, men det har intet med fedttab at gøre. Hvis din læge har ordineret vanddrivende medicin f.eks. mod ”hævelser” eller højt blodtryk, så rådfør dig med lægen, inden du begynder på Nupo-kuren.

Sukkersyge

Som overvægtig type 1- og type 2 diabetiker, kan du udemærket gå i gang med Nupo-kuren. Men rådfør dig først med din læge (diabetolog) om justering af eksempelbis sukkersygepillerne eller insulin dosis. Begge dele skal måske sættes ned, mens du holder kuren, ellers risikerer du at få hypoglykæmi (lavt blodsukker). For patienter i behandling med måltidsinsulin vil det være en god idé også at konferere med en diætist, så insulindosis matcher kulhydratmængden i de enkelte måltider/portioner VLCD om dagen.

Særlige lidelser

En ren Nupokur bør ikke anvendes, hvis nedenstående forhold gør sig gældende:

  • Nylig overstået blodprop i hjertet
  • Hjerteledningsforstyrrelser
  • Nyre- og leversygdom
  • Psykiatrisk lidelse

Dog kan lægen vurdere, om en Nupo-kur alligevel kan anvendes til et vægttabsforløb, hvis der tages særlige forholdsregler i henhold til lægens anvisninger. I visse tilfælde vil en Nupokur kunne anvendes, hvis lægen justerer på de medicinske forhold.

Ammende og ældre bør kun anvende Nupo i samråd med deres læge.

Ifølge gældende lovgivning bør Nupo som eneste kost kun anvendes under lægelig vejledning.