Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Påskefrokosten
Sociale arrangementer Tips & Tricks

Påskefrokosten

I Danmark har vi tradition for at holde påskefrokost sammen med familien og venner. Det centrale er som regel mad, mad og mere mad - fra det store kolde bord med sild og snaps til lammesteg med mint gelé og hvad der ellers hører til af lækkerier.

For mennesker, der er midt i et forløb om at tabe sig, kan det være en stor udfordring at skulle igennem et påskearrangement med maden som omdrejningspunkt. Jeg siger altid til mine klienter, at det er vigtigt at deltage i festlige lejligheder med venner og familie, selvom det indbefatter en kost, som indeholder mange flere kalorier end de normalt indtager. Det er ikke en enkelt påskefrokost eller to, der skal være styrende for deres fremtidige vægt. En kostomlægning og en livsstilsændring skal være noget varigt, og hvis du spiser en påskefrokost eller to, kan det knap nok ses på vægten et par dage efter, hvis du blot finder tilbage til din sunde livsstil dagen efter. Du skal se dit forløb som en køretur ud ad en lang vej og på denne vej vil der være nogle sving eller bump og de kan og skal ikke undgås. Uanset hvad vi foretager os, vil vi møde bump på vejen.

Læs mere om Nupo Slim Boost?

Nupo har lanceret 4 forskellige kapsler der kan hjælpe dig gennem påskefrokosten, som alle indeholder naturlige ingredienser:

SLIM BOOST FILL MY TUMMY består af naturlige fibre der sammen med væske svulmer op og fylder i maven. De gør, at du føler dig mæt og ikke har lyst til at spise så meget. Jeg anbefaler, at du tager to kapsler, med to glas vand cirka en halv time inden du skal spise påskefrokost. Du kan tage kapslerne tre gange om dagen, hvis du har tendens til at overspise. Slim Boost Fill My Tummy indeholder ligeledes Chrom, som gør at dit blodsukker forbliver stabilt og du derfor ikke får ”cravings” efter noget sødt.

SLIM BOOST BURN MY FAT sætter din fedtforbrænding i vejret med Yerba Mate, som bidrager med nedbrydningen af fedt – til dig, som ønsker at booste din fedtforbrænding i inaktive perioder. Slim Boost Burn My Fat indeholder fem aktive ingredienser til dig, som vil booste sit vægttab, fremme fedtforbrændingen og bevare et normalt energistofskifte.

  • Yerba Mate– kendt som urten ”sendt fra guderne” og producerer selv koffein. Yerba Mate urtens egenskaber bidrager til vægtkontrol og nedbrydning af fedt.
  • Kolanød – stammer fra vestafrikanske tropiske regnskove og er en naturlig kilde til koffein. Har en slankende effekt og fremmer fedtforbrændingen.
  • Cayennepeber – tilhører chilipeberfamilien. Bidrager til vægtkontrol og hjælper dig på rette vej i et vægttabsforløb.
  • Vitamin C + B6 – bidrager til et normalt energistofskifte, immunforsvarets normale funktion samt mindsker træthed og udmattelse
*Indeholder koffein (95 mg/daglig dosis). Bør ikke anvendes af børn og gravide eller ammende.

SLIM BOOST+ MEDICAL DEVICE CALORIE FIGHTER der har hele 4 vægtreducerende egenskaber med klinisk dokumenteret effekt i én! Slim Boost+ Medical Device Calorie Fighter sænker den totale kalorieindtagelse med ca. 800 kcal dagligt ved at reducere fedtoptagelsen med 42% og sukkeroptagelsen med 46%. Desuden forebygger Slim Boost+ Medical Device Calorie Fighter sult og overspisning. Den revolutionerende og patenterede ingrediens KiOnutrime-CsG® er baseret på Kitosan og Glucomannan – aktive ingredienser, som begge er udvundet af plantebaserede kilder og derfor velegnet til vegetarer samt veganere.

SLIM BOOST+ MEDICAL DEVICE FAT FIGHTER er beregnet til at nedsætte fedtoptagelse fra kosten. Som konsekvens heraf reduceres kalorieoptagelsen, hvilket hjælper med at gendanne en sund energibalance til understøttelse af et vægthåndteringsprogram. Chitosan, som er hovedingrediensen i Slim Boost +Medical Device Fat Fighter, er en naturlig kilde til fibre. Chitosans særligt høje evne til at binde lipider, hjælper med at neutralisere optagelsen af kalorier fra fedtholdige fødevarer. Slim Boost +Medical Device Fat Fighter binder kun fedt, men ikke kulhydrater eller sukkerarter.

Hvis du gerne vil gennem påskefrokosten uden ”hjælpemidler”, vil jeg anbefale dig at spise efter tallerkenmodellen. Det betyder, at du skal have en fjerdedel protein på din tallerken, en fjerdedel stivelse eksempelvis kartofler, ris, pasta eller brød - resten af tallerkenen skal være grøntsager. Hvis du er til en traditionel frokost med det store kolde bord, så prioriter hvad du spiser. Du kan eventuelt spise kvarte-madder, så du har mulighed for at smage på flere ting uden at overspise. Husk at stoppe op og mærke efter om du er mæt. Ofte bliver maven mæt før øjnene, og derfor er det svært at stoppe med at spise, selvom man egentlig ikke kan have mere mad i maven. Det kan også være en god idé, at spise lidt grønsager hjemmefra så du ikke er super sulten, når du ankommer og måske ikke har så travlt med at få stillet sulten.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog