Overspisning
Sundhed

Overspisning

En stor del af den overvægt vi slæber rundt på, skyldes at vi ikke kan mærke, hvornår vi er sultne og hvornår vi er mætte. Når vi ikke stopper med at spise når vi reelt er mætte, overspiser vi. Overspisning fører til et for stort kalorieindtag og i sidste ende for mange kilo på sidebenene. Der kan være forskellige årsager til overspisning, nogen mennesker bruger mad som trøst og spiser når de er i modgang. Andre mennesker overspiser fordi de har fået indarbejdet nogle dårlige vaner omkring deres måltider.

Når du ikke koncentrerer dig om at spise, lægger du ikke mærke til hvornår du er mæt. Jeg tror, at vi alle sammen har prøvet at indtage et måltid mad foran fjernsynet og når vi har fokus på skærmen, er det nemt at blive med at putte i munden. Fælles for rigtig mange mennesker er, at de er opdraget til at spise op og derfor har de fået ødelagt evnen til at føle mæthed/sult allerede som børn. Som alternativ til at opdrage børn i et spise op, så hellere opdrage dem til at tage flere portioner, så der er en chance for at de stopper med at spise, når de er mætte.

Læs også: Hvor mange måltider om dagen?

Stort set alle mennesker har vaner omkring måltiderne som kan forbedres – specielt hvis de skal tabe sig. Jeg råder altid til at man portionsanretter maden inden man skal spise, det er for nemt at tage portion nummer to og blive ved med at spise, hvis maden står på bordet. Hvis du skal tabe dig, kan du med fordel komme flere grøntsager på tallerkenen, der er nemlig meget få kalorier i grøntsager og du skal spise virkelig mange for at tage på. Når du har spist portion nummer ét, skal du vente ca. 20 min. inden du eventuelt tager portion nummer to. Jeg opfordrer ofte mine nye klienter til at træne deres sult- og mæthedsfornemmelse - det kan du ved kun at spise, når du er sulten, fordi mange mennesker tror at de er sultne, men i virkeligheden er det måske kedsomhed de føler. Det tager omkring 14 dage at genfinde sult- og mæthedsfornemmelsen og undervejs vil du selvfølgelig opleve perioder, hvor du er meget sulten. Det er helt OK at føle sult, det er ikke farligt.

Hvad er Nupo Slim Boost - Fill My Tummy?

Nupo har lavet en serie af kosttilskud, der hedder SLIM BOOST. En af disse hedder FILL MY TUMMY. FILL MY TUMMY indeholder naturlige Glucomannan-fibre fra konjacplanten. Fibrene har den evne, at de kan absorbere væske mange gange deres egen volumen. Når disse fibre kommer i kontakt med væsken i din mavesæk, svulmer de op og optager plads i mavesækken, og hjælper dig med at føle mæthed. Kapslerne skal selvfølgelig tages samen med rigelig vand (1-2 store glas) og de er super nemme at have med i tasken. Kapslerne (2 stk.) skal blot indtages en halv time inden du skal spise, og du kan tage kapslerne tre gange (6 stk. i alt) om dagen inden dine hovedmåltider.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog