Motion er afgørende for at opretholde en sund krop og sind. Det hjælper med at forbedre hjertekar-sundhed, styrke muskler og knogler, regulere vægt, reducere stress og forbedre søvnkvalitet. Regelmæssig motion kan også forebygge kroniske sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk. For mere information kan du besøge Sundhedsstyrelsen.

Ernæring gjort enkelt. Nemt, sikkert & effektivt!

NupoFit

Får du nok motion?

Vi har udviklet nogle nemme men praktiske hjemmevideoer til dig der måske ikke får bevæget sig helt så meget som du burde eller gerne vil.

Lotte Skovgaard, der selv er uddannet kostvejleder og personlig træner, har lavet nogle små korte videoer der gør det nemt at bevæge sig hjemme.

Se træningsvideoerne her

Jeg kom til at 'falde i' hvordan kommer jeg videre herfra?

Det er så vigtigt ikke at straffe sig selv, også selvom man måske lige er røget i ved at spise noget du ellers synes er forbudt. Måske kunne du ikke modstå gruppepresset (læs: kagen) på arbejdet, eller måske orkede du simpelthen ikke at spise andet end den pose chips du ellers havde gemt langt væk.

Bare rolig - ligesom det ikke er den ene salat eller løbetur der gør en forskel på vægten, så er det heller ikke den ene dag der ødelægger alt.

Men hvorfor er det egentligt at vi belønner os selv?

Læs artiklen her

6 spørgsmål om vægttab

Må man dyrke motion, når man er på Nupo-kur?

Ja, du må gerne dyrke motion, hvis du benytter dig af vores Nupo Diet-produkter. Det kan være en god idé at kombinere Nupo og motion for at opnå et mere effektivt vægttab. Nogle oplever dog, at udholdenheden kan være lidt lavere end normalt grundet det lave energiindhold, som du får ved at være på Nupo Diet.

Kan jeg bruge One Meal til træning?

Absolut! Vores One Meal serie er fyldt med alt, hvad du skal bruge før og efter motion/træning for at give din krop de bedste betingelser. One Meal har et højt fiber- og proteinindhold, er fyldt med vitaminer og mineraler og holder kalorieindtaget nede.

Tænk på vores One Meal barer som proteinbarer med superkræfter.

Hvad er ketose?

”Det nye sort” inden for diæter og slankekure er de såkaldte keto-kure. Fælles for denne type kur er, at du spiser meget få kulhydrater,  men i højere grad spiser mere fedt end, hvad der normalt ville være i din kost. Men hvad er ketose egentlig?

Fedtforbrænding

Ketose er en tilstand, hvor kroppen får sin energi fra fedtdepoterne i stedet for glykogendepoterne i musklerne. Normalt kommer kroppens primære brændstof fra kulhydrater, som bliver lagret i musklerne som glykogen. Når du indtager flere kulhydrater, end din krop kan nå at forbrænde, lagrer det sig i kroppen som lagrde fedtdepoter.

Kroppen gemmer altså på energien til en dag, hvor den har behov for det. Når du begrænser dit kulhydratindtag, tvinger du kroppen til at finde en alternativ energikilde – og det findes i lagrede fedtdepoter. Når kroppen begynder at bruge dine fedtdepoter som brændstof, omdannes fedtet til ketonstoffer. Ketonstofferne bruger kroppen som energikilde i stedet for glykogen  – det er denne tilstand, der kaldes for ketose.

Hvor meget kulhydrat kan jeg indtage?

Der findes en del teorier, der handler om, hvor mange gram kulhydrater du må eller kan indtage for at komme i en ketose-tilstand. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget kulhydratindtaget skal begrænses, for at opnå ketose. Du kan købe ketose-tests til at måle ketonstoffer i din urin, som kan vise, om du er i ketose. I Nupo Diet portioner er der betydeligt færre gram kulhydrater i en dagsration, end der er i en almindelig kost, som er sammensat ud fra de officielle anbefalinger.

Denne lave mængde kulhydrater, i kombination med det lave kalorieindtag gør, at du kommer i ketose – og forbliver i ketose, hvis du holder dig til kuren. Hvis du spiser andet mad, end de seks portioner Nupo Diet, er det ikke sikkert, at du vil opnå den samme effekt. Du vil stadig være i kalorieunderskud, hvis du indtager færre kalorier end du forbrænder. Men du forbliver ikke nødvendigvis i ketose og opnår nødvendigvis derfor ikke de helt samme resultater.

Ketose med almindelig mad

Det kan være meget svært at følge en keto-diæt, baseret på almindelig mad, hvor du skal være i kalorieunderskud og samtidig sørge for de korrekte næringsstoffer til kroppen. En keto-diæt, baseret på almindelig mad, er meget restriktiv med, hvilke madvarer du må – og ikke må – spise. Generelt, er det næsten umuligt at opnå en fuld næringsprofil med almindelig mad, for under 1300 kcal.

Formålet med Nupo Diet er at tilbyde den mest effektive og ansvarlige kur til dig, der ønsker at kickstarte et forløb.

Med Nupo Diet hjælper vi dig på vej på en simpel og effektiv måde. En komplet kosterstatning, der er lav på kalorier og høj på næringsværdier. Du kan finde alle de forskellige smagsvarianter af vores Nupo Diet serie, her.

Opnå ketose med Nupo Diet

Når du benytter vores Nupo Diet serie – altså vores VLCD*-diæt – får du alt, hvad dig og din krop har behov for af næringsstoffer, vitaminer, mineraler. Kalorieunderskuddet, i kombination med den begrænsede mængde kulhydrater, resulterer i at langt de fleste opnår, og bibeholder, ketose gennem deres Nupo Diet forløb.

Hvis du har brugt Nupo, har du måske erfaret, at du kan få dårlig ånde, som lugter lidt af acetone. Det er blandt andet et af de positive tegn på, at du er i ketose. Den dårlige ånde kan fint afhjælpes med enten sukkerfrit tyggegummi eller ved brug af mundskyl.

En positiv bivirkning ved ketose-tilstanden er, at den dæmper appetitten, hvilket er smart, når du gerne vil tabe dig. Selvom du indtager væsentligt færre kalorier end du normalt gør gennem en normal kost, føler du ikke sult – efter et par dage – på få kalorier med Nupo Diet.

Kan jeg nøjes med 4-5 Nupo Diet-produkter, og supplere med en sund aftensmad?

Vi anbefaler, at du altid spiser seks Nupo-måltider om dagen – dette gælder også selvom du supplerer med rigtig mad!

Det er vigtigt, da vi skal sikre at kroppen får alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer, som den har brug for. Selvom man synes at den mad, man supplerer med, er sund og næringsrig, er det ikke sikkert, at den indeholder alt det, som dig og din krop har brug for. Hvis du gerne vil spise aftensmad alligevel, anbefaler vi, at du tager et brev fra din Nupo Diet omkring ½ time inden måltidet. På den måde sikrer du en mæthedsfornemmelse og på den måde, er du ikke fristet til at spise lige så meget af den rigtige mad.

Du kan også med fordel gøre brug af Slim Boost – Fill My Tummy, der giver dig mæthed og tager toppen af den, for de fleste, velkendte sukkertrang.

Er 800 kcal. nok?

Ja! når du er på Diet. Vores er sammensat så man får alle de mikro- og makronæringsstoffer du har behov for. Hvis du var på alm. kost, så ville 800
kcal. ikke være forsvarligt, der skal vi op over de 1200 kcal. for at sikre at der er nok næring i maden.

Kan jeg kombinere Nupo med regulære fødevarer`?

Ja, det er muligt at kombinere Nupo-produkter med almindelige fødevarer som en del af en afbalanceret kost. Nupo-produkter er designet til at fungere som en fuldkosterstatning, måltidserstatninger eller supplere en sund kost, og de kan indgå i en varieret kostplan sammen med almindelige fødevarer. Nupo har udviklet en masse opskrifter der indholder både Nupo Diet og regulære fødevarer. Du kan se kostplanerner der tilbyder både 800, 1200 og 1500 kcal om dagen.

Det er dog vigtigt at huske på, at en sund kost bør bestå af en bred vifte af næringsrige fødevarer, herunder frugt, grøntsager, magert protein, fuldkorn og sunde fedtstoffer. Nupo-produkter bør ikke erstatte alle måltider i løbet af dagen uden vejledning fra en en læge eller en klimnisk diætist.

Hvis du overvejer at kombinere Nupo med almindelige fødevarer, anbefales det at tale med en ernæringsekspert eller klinisk diætist for at få personlig rådgivning og hjælp til at sammensætte en sund og afbalanceret kostplan, der passer til dine individuelle behov og mål.