Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Sund Halloween (... tips til sunde snacks)
Ernæring

Sund Halloween (... tips til sunde snacks)

Halloween er en amerikansk tradition, der altid falder d. 31. oktober. Gennem de sidste 30 år, er traditionen med at lave græskar lanterner og klæde sig ud og gå “trick or treat”, vokset støt i lande uden for USA. Mange beboelseskvarterer gør meget ud af at pynte op og gøre deres kvarter ekstra uhyggeligt, for de børn og unge der går “trick or treat” og får slik til Halloween.

Skal du fejre Halloween hjemme og vil du gerne overraske med lidt hjemmelavede godter til de yngste beboere på matriklen, så kan du eksempelvis lave følgende selv:

  1. Småkager af mørdej lavet på fuldkornsmel, der er formede som fingre med mandelsplitter som negle
  2. Små marengs spøgelser i forskellige farver, som du giver øjne ved at duppe med smeltet chokolade på en tandstik
  3. Du kan fylde tynde en gangs plastik handsker med popcorn (det skal ikke være latex handsker)
  4. Små pakker med mandler/nødder der er vendt i kakao, chili eller lakridspulver
  5. Små klementiner, hvor du stikker en lille stilk af selleri ned i toppen, så det ligner et græskar
  6. Små edderkopper du laver af havregrynskugler, lakridssnørebånd som ben og evt. små skumfiduser og smeltet chokolade til at lave store øjne med
Husk at pakke de små godbidder ind i papir, eller at hælde dem i små poser eller kræmmerhuse. Du kan bruge almindeligt madpapir eller cellofan. Hvis du skal drille, kan du lave rå rosenkål med chokoladeovertræk, det er nemt og hurtigt, og hvis der er noget de fleste børn helst ikke spiser, så er det rosenkål. Det kan selvfølgelig have den konsekvens at de samme børn ikke kommer forbi til Halloween til næste år.
Tilbage til blog