Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Det skal du vide om slankekure

Det skal du vide om slankekure

Du har måske allerede prøvet dem, slankekurene. For nogle fungerer de rigtig godt, mens de for andre er svære at komme igennem, og det er endnu sværere at holde vægten efterfølgende.

I dette blogindlæg gør vi dig klogere på, hvad en slankekur er, og hvad du skal tænke over, hvis du går og overvejer en slankekur.

Hvad er en slankekur?

En slankekur er, som navnet antyder, egentlig bare en fastlagt kostplan i en bestemt periode, som hjælper dig med dit vægttab. Det opnår du oftest ved at indtage en færre mængde kalorier, end din krop forbrænder i løbet af dagen.

Det er forskelligt fra person til person, hvor meget man forbrænder, og det vil også variere i henhold til køn, og om du motionerer eller ej.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg er på slankekur?

Hvis du er på slankekur, bør du tænke over, at selvom dit mål lykkes, og du får den krop, du gerne vil have, kan du ikke vende tilbage til din gamle livsstil og forvente, at kiloene ikke kommer på igen.

Derfor er det oplagt at se slankekuren som en start på en livsstilsændring. Når du er færdig med slankekuren og har tabt dig de ønskede kilo, så foretag de sunde valg, når du handler ind. Har du mulighed for det, kan det også være en god idé at få motion ind som en fast rutine i din hverdag.

Kroppen har godt af bevægelse, og med sund kost og motion er du godt på vej til at fastholde din vægt efter en slankekur. En god start er at finde lækre opskrifter på sund mad, prøve nogle af dem af og så gemme dem, du godt kan lide. På den måde får du den sunde mad ind som en naturlig del af madlavningen og dagligdagen.

Hold motivationen under og efter din slankekur

En af de største udfordringer ved en slankekur er at holde motivationen oppe. Måske har det været en hård eller lang dag, og så er det svært at hive sig op til at skulle tilberede det sunde måltid, som din slankekur består af. Prøv derfor at have nogle lette, men sunde alternativer klar til de dage, hvor det hele bare er lidt surt. Har du en god ven, som har lyst til at være med på slankekuren, er det også noget af det, der som regel kan give dig fornyet energi. Så kan I støtte hinanden, hvis den ene har en dårlig dag, ligesom I kan dele oplevelserne, som I gennemgår under jeres slankekur.

En ting er at holde motivationen under din slankekur, en anden er at holde motivationen til at bevare den sunde livsstil. Vi har derfor samlet en række gode råd til, hvordan du kan holde motivationen oppe på rejsen mod en sund livsstil.

Findes der en hurtig slankekur?

Når det kommer til slankekure, findes der både de hurtige slankekure og de mere langsigtede slankekure. De hurtige slankekure er oftest kendetegnet ved et begrænset kalorieindtag i de dage, kuren varer. Derfor ses der ofte et stort vægttabsresultat på få dage med de hurtige slankekure.

Det er dog som nævnt vigtigt, at de hurtige slankekure ses som en kickstart til en sundere livsstil. Går du tilbage til dine gamle vaner efter en hurtig slankekur, så vil du højst sandsynligt tage de mistede kilo på igen.

Der findes en del forskellige såkaldte hurtige slankekure. En af de mest kendte af dem kaldes i folkemunde for suppekuren.

Hvad er en suppekur?

En suppekur går ud på, at du spiser suppe i en vis periode. Suppen vil ofte være af opskrifter, der indeholder få kalorier eller være i form af en pulversuppe. Når du er på suppekuren, vil du opleve at være i et stort kalorieunderskud, og det er det, der gør, at du kan tabe dig meget på kort tid.

Hvis du overvejer suppekuren, er det naturligvis først og fremmest vigtigt, at du kan lide suppe, ellers bliver det hurtigt surt. Dernæst er det vigtigt, at du husker, at det er en hurtig slankekur. Det anbefales derfor ikke at følge den over en længere periode. Forsøg derfor at have en positiv indstilling til en sundere livsstil, når slankekuren er ovre, så er du bedre stillet, når det gælder opretholdelsen af din nye vægt.

Tilbage til blog