Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Tips til at holde motivationen
Motivation Tips & Tricks

Tips til at holde motivationen

Det kan være en udfordring at ændre livsstil og lægge kosten om. Derfor er der også mange, der mister motivationen inden de rigtig når at mærke resultater, enten i form af at tabe sig eller i form af større velvære og mere energi. Du kan gøre meget selv, for at din livsstilsændring eller dit ønske om at opnå en vis vægt skal blive en succes. Der findes mange strategier og måder at gøre det på. Det vigtigste er, at du finder den måde, der passer bedst til dig.

Det er altid en god ide at finde en makker, som du kan støtte dig til og som er i samme situation som dig. I kan dele de gode og de mindre gode oplevelser sammen, og støtte hinanden når det er hårdt. Uanset hvad du kaster dig ud i, så vær realistisk omkring hvad du magter. Hvis du f.eks. ikke normalt er fysisk aktiv, så sæt et realistisk mål, så du ikke giver op efter første uge. Hvis du ikke har trænet før, så skal du måske ikke i fitness tre fire gange den første uge. Nøjes med nogle enkelte gange, og indarbejd f.eks. nogle lange gåture i din hverdag. Du øger din egen chance for succes, hvis du er realistisk.

Vejen til din drømmevægt

Jeg sammenligner altid det at tabe sig eller en livsstilsændring med en køretur ud ad en vej. Nogle gange går det nemt og du triller ligeså sikkert ned ad vejen. Andre gange går det langsomt og det føles som om du er på vej op ad en stejl bakke. Andre gange holder man helt stille og bevæger sig ikke ud af flækken, lidt ligesom at holde i kø på en motorvej uden grund. Nogle gange er der bump på vejen og dem skal man bare forcere og så finde tilbage på sporet igen. Nogle bump er store, men det gør ikke noget, bare du finder tilbage på vejen. Det som mange mennesker gør galt, er at de opgiver når de har mødt et bump på deres vej. Et bump betyder ikke noget i forhold til den lange køretur de har bevæget sig ud på. Det der betyder noget, er hvis du helt opgiver og falder tilbage til de gamle vaner. Hvis du f.eks. har været i byen og spist en god middag med lækre vine, så skal du bare tilbage på sporet igen efterfølgende. Det kan godt være at du har taget vægt på, hvis du vejer dig, men det kommer hurtigt af igen hvis du fokuserer og kommer tilbage til din nye livsstil. Du kan også sagtens tage på ferie og slippe tøjlerne i en periode, når blot du finder tilbage til dine nye sunde vaner igen, når du vender tilbage til hverdagen. Jeg hører ofte fra mine klienter at de helst vil vente til julen, ferien eller fødselsdagen er overstået, med at starte en livsstilsændring op, men der er ingen grund til at vente. Det du har gjort godt i dag, kan ingen tage fra dig.

Når du ønsker at komme i mål med en kostomlægning og f.eks. er gået i gang med en Nupo Diet vil du muligvis også opleve perioder hvor det kan føles svært. Nogle af vores brugere synes at det er en udfordring, at være sammen med andre mennesker, samtidig med at de er på en kostomlægningsrejse. Livet skal helst ikke gå i stå i den periode hvor du bruger Nupo Diet. Du kan sagtens være social med dine venner og familie, du skal blot tænke dig lidt om. Hvis du helt slipper tøjlerne, så er det to skridt frem og to tilbage, men hvis du navigerer udenom de mest kalorierige retter og drikkevarer, så bliver det måske kun til et skridt tilbage i stedet for to. Uanset hvordan du griber dit forløb an, så prøv at bruge metaforen med vejen som et redskab til at komme i gang og nå dit mål. Held og lykke med din livsstilsændring!

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog