Cykling som motionsform
Motion Sundhed

Cykling som motionsform

Cykelsport kan dyrkes på mange forskellige niveauer, og der findes mange forskellige slags cykling og så er det en motionsform som alle kan dyrke - ung som gammel, tyk som tynd. For at bruge cykling som motionsform, behøver du ikke at investere i dyrt og avanceret udstyr, du kan sagtens bruge din almindelige cykel. Det handler om at få pulsen i vejret og udfordre sig selv. Når du cykler i et kuperet terræn, kommer pulsen på arbejde og du bliver udfordret. Hvis du er nybegynder, skal du selvfølgelig være realistisk og tage udgangspunkt i din grundform - start gerne med en flad rute.

Tour de France strækker sig over 21 etaper og i alt 3460 kilometer, under løbet er der 7 flade etaper, 5 kuperede etaper, 7 bjergetaper, 1 etape med individuel tidskørsel og 1 etape med tidskørsel for holdet. Løbet byder på mange udfordringer og er altså ikke bare et løb i kuperet terræn, men et løb med meget store stigninger, der kræver virkelig hårdt arbejde af cykelrytterne.

Hvis du kunne tænke dig at cykle sammen med andre, er der masser af forskellige tilbud rundt omkring. Cykelklubberne oplever en tilgang af medlemmer i disse år, så du er altså ikke alene om at være ny.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog