Get on your bike
Motion

Hop på cyklen

Sommer er lig med cykling og selvfølgelig Tour de France. Tour de France fylder meget manges liv hver eneste sommer. Jeg har i mange år ikke interesseret mig for cykling og ikke fulgt med i Tour de France, men efter at jeg har sat mig lidt ind i det, må jeg medgive at det er ganske spændende at følge med i Tour de France. Det er faktisk imponerende hvad deltagerne gennemfører på de tre uger løbet varer.


Uanset om du ser cykelløb eller ej, så er det nemt at hoppe op på cyklen selv. Cykling er en af de motionsformer som kan dyrkes gennem hele livet og selvom du ikke har cyklet i nogle år, så glemmer du det aldrig. Terrænet i Danmark er noget mere lempeligt end de bjerge og bakker rytterne forcerer i Tour de France. Man behøver ikke en fancy cykel for at komme ud at cykle, og når vejret er godt, så er det skønt at være ude. Mange tager cyklen til og fra arbejde, og det er en rigtig god måde at få bygget noget fysisk aktivitet ind i hverdagen. Der er mange fordele ved at hoppe på cyklen i stedet for at tage bilen eller bussen. Det giver ekstra frihed at tage cyklen. En af fordelene ved at cykle til fx arbejde er at du slipper for at sidde i en kø i din bil på vej til og fra arbejde. Hvis du har svært ved at få tid til at motionere i dagligdagen, så er det oplagt at bruge strækningen til og fra job til formålet. Husk at motion er livsforlængende. Det tager op til 16 uger at få indarbejdet en god ny vane og hvis du begynder nu, så er din daglige cykeltur til og fra arbejde blevet en vane til efteråret. Måske bliver du så glad for at cykle, at du fortsætter når sommeren er ovre. Når du skal cykle langt, er det vigtigt med den rette kost og vand. Det kan være svært at have for meget med på cyklen, især hvis du kun har nogle enkelte lommer til at have det i. Cykler du på almindeligt motionsniveau til og fra arbejde, og om sommeren til og fra fx stranden, så kan du med fordel tage en One Meal shake eller bar med i tasken eller i lommen. Jeg oplever at mange har svært ved at få spist morgenmad inden de tager på arbejde, og derfor kan du med fordel tage en One Meal med i tasken, så du får et måltid med et begrænset kalorieindhold, hvis du gerne vil holde vægten eller gerne vil tabe dig. I en shake eller bar får du hvad du har brug for i et måltid, og det er nemt at have med.
Hvad er Nupo One Meal?
Hvis det er lang tid siden du har cyklet og du synes at det er svært at cykle på en almindelig cykel, så kan du fx forsøge dig med en El cykel. Det er en helt anden oplevelse, og jeg tænker at mange vil synes at den er sjov at køre på. Det gør jeg i hvert fald. Den koster selvfølgelig en del mere end en almindelig cykel, men det er en anderledes oplevelse og du får stadig pulsen i vejret og den fysiske aktivitet, selvom det ikke forekommer nær så anstrengende, som når du cykler på en traditionel cykel. Når du hopper op på cyklen, så skal du naturligvis huske hjelmen, uanset om din cykel har rugbrøds eller el motor. Sundhedskonsulent, NUPO.
Tilbage til blog