Inspiration til sommerferie i Danmark
Motion

Inspiration til sommerferie i Danmark

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og ferier er alletiders mulighed til at få prøvet noget nyt - og eventuelt ændre på nogle gamle mindre sunde vaner. Nogle af de vaner som du kan ændre på, kan ende med at blive en god investering i din fremtid. Det kan være, at du skal være mere fysisk aktiv i stedet for at bruge tid på sofaen. Det kan også være, at der skal flere grøntsager på tallerkenen og færre af de hurtige kulhydrater.

En af de vaner som jeg gerne vil ændre på, i min familie, er vores skærmtid. I vores ferie har jeg en plan om, at vi skal være mere aktive sammen. Vi er sådan set allesammen meget aktive hver for sig, men det er når man laver noget sammen, at man får fælles oplevelser og fælles minder, og ikke mindst et godt grin. Når vejret er godt, kan vi eksempelvis godt finde på at tage en fodboldkamp efter aftensmaden eller en hurtig tur på golfbanen. Det er super sjovt og det giver sved på panden. Der er mange aktiviteter, vi godt kunne tænke os at lave sammen, men det gælder om at prioritere og få det bedste ud af tiden - specielt her i ferien. Hvis du mangler inspiration til, hvad du kan foretage dig i ferien, så har jeg lidt inspiration.

Læs også: Hold vægten gennem sommeren

På min “to do list” for sommerferien, har jeg en cykeltur rundt i København sammen med mine drenge. Vi har gennem flere år talt om at tage cyklerne med ind til København og cykle rundt - det skal vi helt sikkert få prøvet denne sommer. Mine drenge er ved at være store nok til, at jeg ikke behøver at have nerverne uden på tøjet, når vi cykler sammen i trafikken. Der er oceaner af fede områder i København, som helt sikkert er værd at besøge på en cykeltur. En anden ting på min “to do list” er at leje kajakker ved Børskaj hos Kayak Republic i København og sejle på plastik jagt. Her kan du låne en kajak i op til to timer ganske gratis, mod at du samler plastik og skrald på din sejltur rundt i Københavns kanaler. Det er en god måde at få set lidt af København fra vandsiden, samtidig med at du er aktiv og gør noget godt for miljøet.

En tredje ting på min liste er en tur til Odsherred. Jeg har hørt om et koncept, der hedder "Geohunting, Jagten på historien". Det er gå eller cykelture rundt i naturen, hvor du samtidig skal løse nogle opgaver og får fortalt en historie. Turene koster fra 299 kr., og man kan være mange afsted af gangen.

Læs også: Sommerfester og vægttab

Den sidste ting på min “to do list” er min løbetræning. Jeg skal træne mit løb og skal gerne være i form til at kunne løbe et halvmaraton til september. Det siges, at hvis man kan løbe 10 km, kan man også løbe 21 km, men jeg tænker nu at det er meget klogt at strukturere min træning, så jeg kommer i mål uden skader og også gerne med en lidt bedre tid, end hvad jeg indtil nu har løbet. Hvis du ligesom jeg gerne vil holde formen ved lige, og bedst holder motivationen oppe ved at være tilmeldt deltage i løb og/eller konkurrencer, er der altså masser af motionsløb henover sommeren. Hvis du går ind på motionsløb.dk eller motiondanmark.dk, kan du se hvilke motionsløb, der finder sted og hvor. Der er både korte og lange distancer og adskillige, hvor børnene også kan løbe. Der er altså en hel del at vælge imellem og hvis du er så heldig at skulle holde sommerferie herhjemme, er der sikkert også et løb der passer til dig og din form. Glædelig sommerferie!

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog