Jeg tror, at de fleste danskere ser frem til december, hvor vi gerne spiser julemad ved adskillige lejligheder og gerne allerede i november. Hvis du gerne vil passe lidt på vægten, er der mange tricks til at lave og indtage julemaden til julefrokosten i en sundere og mere kalorielet version.
Tips til julefrokosten
- Udelad fedtstof på brødet
- Spis masser af sild og laks (fisk er lettere at fordøje og indeholder sundt fedt).
- Lav rejesalat, hønsesalat og karrysild på en base af creme fraiche, med lav fedtprocent, og tilsæt kun lidt mayonnaise.
- Hvis du skal lave frikadeller eller medisterpølse, gå efter en lav fedtprocent i kødet.
- Lav mørbradbøffer med ristede champignons i stedet for bløde løg.
For mange kalorier? Prøv Fat Fighter!
Tips til julemiddagen
- Gå uden om andeskindet og fedtet, og nyd kødet i stedet for. Alternativt kan du lave kalkun, som er meget mere fedtfattigt
- Lav en kamsteg i stedet for en ribbenssteg, og skær det synlige fedt fra når du spiser den.
- Jævn sovsen i stedet for at lave en opbagt sovs.
- Lav en salat af rød spidskål, appelsin filetter og valnødder i stedet for traditionel rødkål. Hvis du gerne vil lave hjemmelavet rødkål, erstat sukkeret med tørret frugt.
- Lav din waldorfsalat med en olie/eddike dressing i stedet for en cremefraiche/mayo dressing.
- Spis hvide kartofler og spring de karamelliserede kartofler over.
- Kog grødris med minimælk i stedet for sødmælk til din ris á la mande, og kom godt med mandelsplitter i grøden.
- Konfekt kan snildt laves af marcipan uden sukker. Der findes et utal af varianter i butikkerne og de fleste er ganske gode.
- Sundhedskonsulent, NUPO.