Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Festivalsæsonen

Festivalsæsonen

Festivalsæsonen er for længst begyndt, og der er festivaler spredt ud over sommeren. Festival er lig med god musik, sjov med vennerne og oftest våde varer.

Det er unægteligt en udfordring at tage på festival og samtidig holde den sunde livsstil. Selv om du gerne vil leve sundt, kan det være svært, når du først er trådt ind på festivalen, og festen er i gang. Hvis du lige har været i gang med en kostomlægning, kan det være grænseoverskridende at give slip og bare feste. De fleste mennesker jeg hjælper, med et kostomlægningsforløb, er bange for at tage på i vægt igen. De pålægger sig selv en masse restriktioner og glemmer at leve livet. Jeg hører ofte mig selv sige til mine klienter, at en fest eller en god ferie ikke betyder det store på den lange bane. Det er vigtigt, at du kommer tilbage på det sunde spor, når festen eller ferien slutter. Det kan godt være, at du har taget et kilo eller to på, og at du ikke føler dig så sund, som du normalt føler dig. Men kommer du tilbage til hverdagen og de sunde vaner igen, er du hurtigt tilbage til dit udgangspunkt igen. Det gælder om at finde en balance i de valg du tager. Der skal være plads til at have det sjovt, med alt hvad det indebærer, men hvis du har det ”sjovt” hver dag, og træffer usunde valg, vil det på sigt have konsekvenser for din vægt.

Nupo’s One Meal-serie er som skabt til at tage med i bagagen på festival. One Meal Barer og -Shakes kan bruges til at erstatte et måltid eller to om dagen, hvis du gerne vil holde den slanke linje. Du kan også bruge One Meal-produkterne som et mellemmåltid, hvis du bare er lidt sulten og ikke nødvendigvis har fokus på dit kalorieindtag. Når du erstatter et måltid med et One Meal-produkt, indtager du kun omkring 200 kalorier.

Du kan lave et festivalkit til eget brug, eller hvis du har børn, der skal på festival, er det oplagt at give dem et lille depot af One Meal Barer og -Shakes med. Vi forældre behøver ikke, at være så bekymrede for om de unge mennesker får nok at drikke, når de er afsted. Det halter nok mere med den faste føde.

Hvad er Nupo One Meal?

Når du skal tabe dig eller bare gerne vil holde din vægt stabil, er der reelt to håndtag du kan skrue på. Det ene er dit kalorieindtag og det andet er dit fysiske aktivitetsniveau. Når du skal tabe dig, skal dit kalorieindtag være mindre end dit kalorieforbrug, så vil du nemlig tabe dig. Hvis du skal holde vægten, skal der være balance i dit kalorieindtag og dit kalorieforbrug. Du skal altså skære i dit kalorieindtag, hvis du gerne vil tabe dig, eller du skal skrue op for dit aktivitetsniveau, eller en kombination af begge dele. Er du på festival, er det oplagt at skrue op for dit fysiske aktivitetsniveau og danse de ekstra kalorier væk, så behøver du ikke at bekymre dig om din vægt, samtidig med at du har det sjovt.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog