Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Hvordan holder jeg vægten i december?

Hvordan holder jeg vægten i december?

December skal gerne være den hyggelige måned, hvor du ikke bliver præget af for meget unødig stress. Rigtig mange mennesker bekymrer sig på forhånd over alle de ekstra kalorier, som de bliver budt på i denne måned. Det kan hurtigt blive til mange ekstra kalorier, hvis du siger ”Ja tak”, hver gang du bliver budt på noget spiseligt.

Hvis din december er fyldt med fester og sociale arrangementer, så kan det være en god idé at holde lidt ekstra øje med dit kalorieindtag, så det ikke løber helt løbsk og det ender med, at dit tøj strammer. Hvis du er inviteret til fest og farver, så hold lidt igen med kalorieindtaget dagene op til samt dagene efter, så du mindsker chancen for at kunne se det på vægten, eller mærke det på tøjet.

Helt lavpraktisk betyder det, at du skal forsøge at skære alt unødvendigt væk fra kosten inden og efter – f.eks. kan du gå uden om krukken med pebernødder eller brunkager på jobbet. Vælg de grove varianter af f.eks. brød, pasta, ris og grøntsager, der mætter langt mere end den hvide variant, så sikrer du dig, at du spiser det mindre -- du må selvfølgelig gerne spise mange grøntsager!

Vælg noget magert pålæg til frokost, f.eks. noget kødpålæg med lav fedtprocent. Undgå sukkerholdige drikkevarer og alkohol og drik rigeligt med vand! Spis en portion til de tre hovedmåltider og begræns dine mellemmåltider til enkelte stykker frugt eller grønt. Den dag, hvor du skal til fest kan du med fordel spise nogle grønsager hjemmefra, så undgår du at tømme snackskålen med chips, fordi du er lækkersulten, inden maden bliver serveret.

Få råd og vejledning af kostvejleder Marianne Poulsen

Skulle der alligevel have sneget sig et par ekstra kilo på i løbet af december, så er de hurtigt smidt igen, hvis du benytter dig af Nupo's VLCD-pulver, som fås i flere forskellige smagsvarianter – lige fra Chocolate Flavour til Mango Vanilla. Du skal drikke seks shakes om dagen og samtidigt skal du sørge for at drikke rigeligt med vand – gerne to til tre liter om dagen! Du har ikke behov for at spise ud over de seks daglige shakes, da de indeholder alle de nødvendige næringsstoffer.

Hvad er Nupo Diet?

Du kan med fordel planlægge lidt ekstra fysisk aktivitet ind i hverdagen i december. Det giver lidt ekstra plads til julemaden, sætter din forbrænding lidt i vejret, hjælper på fordøjelsen, styrker hjertet og giver en bedre søvn – alt i alt en god investering. Men husk at være realistisk og sigt ikke højere end at du får lyst til at gentage det dagen efter. Hvis du bruger december til at komme i gang med at være fysisk aktiv så prøv at udfordre dig selv og sæt nogle mål, men husk at være realistisk omkring hvad du overkommer - det skal helst blive en succesoplevelse!

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog