Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Hold motivationen oppe

Hold motivationen oppe

De fleste mennesker kender følelsen af ​​at være motiverede til at starte en livsstilsændring. Men så sker der noget og pludselig forsvinder motivationen og projektet virker helt uoverskueligt. Det er det forkerte tidspunkt. Du er stresset. Du har tusinde andre ting, du skal være opmærksom på, så lige nu må det her projekt altså vente. Du spiste ved et “uheld” noget i går, som du ellers var blevet enig med dig selv om, at du ikke skulle – og nu føles det som om alt er ødelagt.

Der kan være flere årsager til, at vi pludselig giver op. En af årsagerne kan også være, at vi stiller for høje forventninger til os selv, eller vores egen evne til at leve op til de forventninger. Når vores mål bliver uklare og virker langt væk, mister vi muligvis troen på, at vi kan gennemføre projektet. Derfor er realistiske mål vigtige. At give dig selv en belønning, når du når et delmål, kan være en stor hjælp. For eksempel kan en belønning være i form af en manicure eller noget nyt til dig selv – eller seje nye træningsbukser. Men vær opmærksom! Hvis du har en målsætning om at tabe dig, kan du have en tendens til at belønne dig selv med mad. Hvis du kan genkende dette, skal du fokusere på ikke at belønne dig selv med den vane, du arbejder på at ændre!

For at projektet med at tabe dig skal lykkedes, skal man nødvendigvis ændre nogle vaner. Når du ændrer vaner, ændrer du noget, der ellers passede perfekt ind i dit liv. Det er sjældent let at forlade ens komfortzone, men i mange tilfælde er det nødvendigt, for at nå dit mål. Nogle gange kan det være en fordel, hvis projektet udføres sammen med en anden. I kan tale sammen om processen, op- og nedture og motivere hinanden på vanskelige dage. Hvis du ikke kender nogen, der er villige til at ændre deres vaner, som du er, kan du slå dig sammen med en god ven, som du har tillid til, og arrangere, at i mødes en gang om ugen, for at måle dine mål. Det kan hjælpe at føle sig ”ansvarlig” over for nogen. Du kan også melde dig ind i nogle af Nupos egne private og lukkede Facebook grupper for at tale med “ligesindede” Meld dig ind her

Læs også: Hvor meget kan jeg tabe mig med Nupo Diet?

At søge professionel hjælp kan også være en fordel – hvis du f.eks. planlægger at være fysisk aktiv i et omfang du ikke har været før, kan det være en fordel for dig at konsultere for eksempel en fysioterapeut eller en personlig træner. Allier dig med nogen, der kan hjælpe med at bevare din motivation og komme tilbage på banen, hvis du har mistet motivationen – og minde dig om, hvorfor du vil nå dit mål.

10 nøgler til at bevare motivationen

1. Ej dine succeser!

Vær opmærksom og tag ejerskab på det, du allerede har opnået. En god dag vil aldrig vende dårligt tilbage.

2. Involver familie og venner

Fortæl dine nærmeste om dine planer. Fortæl dem også, når du har nået et af dine delmål. Det hjælper i høj grad motivationen at få andre til at heppe dig på. 3. Dræb de negative tanker!

3. Dræb de negative tanker!

Du kan godt! Vær positiv og pas på ikke at drukne dig selv i negative tanker om, hvordan du muligvis ikke lykkes. Selvfølgelig lykkes du! Beslut dig, forpligt dig og pral med dine resultater!

4. Sæt realistiske mål og delmål – og beløn dig selv, når du når dem.

Tag en dag ad gangen i vanskelige perioder. Bare beslut dig for hvad du vil gøre i dag, og dediker dig selv til den beslutning. I morgen er en ny dag – hvad du skal der, beslutter du dig for i aften. Sæt små mål; fx. tallet på vægten, antal cm omkring livet, at komme igennem dagen med den plan du har lagt, eller et par jeans, som du vil komme tilbage i.

5. Allier dig med en ven

At motivere hinanden kan være en enorm hjælp – også på dage, hvor dit alter-ego vil fylde dig med chokolade og slik, fordi du har en dårlig dag.

6. Sørg for, at du har købt det, du har brug for til din diæt og gå aldrig på indkøb når du er sulten!

Jo mindre du skal tænke på, jo mindre du skal tage stilling til og jo mindre skal du gøre for at komme igennem dagen, jo bedre.

7. Bestem for en ugentlig veje- eller måle dag

Vej eller mål dig en gang om ugen. Prøv at finde motivationen i projektet snarere end tal. Elsk rejsen lige så meget, som du længes efter målet.

8. Hvis din vægt stagnerer; lav en dagbog om, hvad du spiser og drikker.

Hvis du er i et Nupo Diet forløb er det ikke nødvendigt. Du ved, at du er i kalorieunderskud og at du ved, at du taber dig. Væske i kroppen kan lejlighedsvis resultere i, at tallet på vægten står stille. Hvis vægten ikke bevæger sig – flyt dit fokus. For eksempel til et målebånd, eller hvor mange trin du har taget i dag (sigt altid mod 10.000 trin om dagen.)

9. En god nattesøvn

Magien i vores krop sker, når vi sover. En god nats søvn giver energi, bedre humør og giver kroppen de bedste betingelser for at afgifte og omfavne ændringerne og dine nye og sundere vaner.

10. Drik rigeligt vand

Mens magien inde i kroppen sker, mens du sover, kan det kun ske, hvis du giver kroppen de nødvendige betingelser for at få magien til at ske. Vand hjælper dig med at afgifte og skylle alle de ophobede toksiner ud. Vand har utallige fordele! Drik det. Fortrinsvis 2-3 liter om dagen i løbet af et kostomlægningsforløb.

Tilbage til blog