Nupo Måltidserstatninger: Videnskabeligt Optimeret til vedligehold af Vægt og Vægttab

Nupo Måltidserstatninger: Videnskabeligt Optimeret til vedligehold af Vægt og Vægttab

Kort sagt tilbyder Nupo’s måltidserstatninger en praktisk, velsmagende og videnskabeligt underbygget løsning til at opnå og opretholde en balanceret vægt og ernæring. Derfor kalder vi dem også for "Smart Food".

Nupo's måltidserstatninger er kendt for deres nøjagtige kaloriestyring, praktiske anvendelighed og velafbalancerede næringsindhold, hvilket tiltaler mange, der søger effektive løsninger til vægttab eller vedligehold af vægten. Sammenlignet med det typiske danske hovedmåltid, der som regel består af en kombination af kød eller fisk, kartofler, grøntsager og sovs, varierer kalorie- og proteinindholdet afhængigt af måltidets sammensætning og portionens størrelse.

Et traditionelt dansk hovedmåltid indeholder typisk mellem 500-800 kalorier, afhængigt af de specifikke ingredienser og portionens størrelse. Hvis måltidet f.eks. omfatter en større mængde kød og stivelsesholdige fødevarer som kartofler, ris eller pasta, kan kalorieindholdet være i den øvre ende af dette interval eller endda højere. Proteinindholdet i et dansk hovedmåltid afhænger primært af mængden og typen af kød eller fisk, der serveres. En typisk portion kød eller fisk indeholder normalt mellem 20-30 gram protein, som kan suppleres med proteiner fra bælgfrugter, æg eller mejeriprodukter, der også kan indgå som en del af måltidet.

 

Kaloriestyring med måltidserstatninger

En af de største fordele ved Nupo-måltidserstatninger er deres præcise kalorieindhold. Hver portion er nøje beregnet, så du nemt kan kontrollere dit daglige energiindtag uden at bekymre dig om at veje eller måle ingredienser. Vores udvalg af 17 måltidserstatninger spænder fra 200 til 244 kalorier og indeholder mellem 14 og 23 gram protein. Sammenlignet med et typisk dansk hovedmåltid sparer du mindst halvdelen af kalorierne, hvilket gør det lettere for dig at opnå dine vægttabsmål.

 

Praktisk løsning til en travl hverdag

Nupo's måltidserstatninger er ekstremt bekvemme. De kræver minimal forberedelsestid og er lette at tage med sig, hvilket gør dem perfekte til folk med en travl livsstil eller dem, der ikke har tid til at lave mad fra bunden. Denne bekvemmelighed hjælper med at modvirke fristelsen til at vælge mindre sunde alternativer på grund af tidsmangel, hvilket støtter en sund livsstil.

Ernæringsmæssig balance

En af nøglefaktorerne ved Nupo's måltidserstatninger er deres fuldendte ernæringsprofil. De er designet til at indeholde alle nødvendige næringsstoffer, herunder proteiner, fibre, vitaminer og mineraler. Dette sikrer, at ens ernæringsbehov bliver opfyldt optimalt.

EU-lovgivning og standarder for måltidserstatninger

I Nupo overholder vi nøje EU-lovgivningen vedrørende fødevaresikkerhed og -kvalitet. Vores måltidserstatninger er designet til at opfylde strenge krav fastsat af fødevarekomitéen.

Hver måltidserstatning skal have en energiværdi mellem 200 og 250 Kcal for at sikre tilstrækkelig ernæring uden overflødigt kalorieindtag. Vitaminer og mineraler er formuleret til at give mindst 30% af de anbefalede næringsstofreferenceværdier (NRV) pr. måltid, hvilket sikrer en afbalanceret kost.

Proteiner udgør mellem 25% og 50% af energiindholdet i vores produkter, mens fedt ikke overstiger 30%. Alpha-linolensyreindholdet i den samlede daglige ration er mindst 0,8g for at støtte sundhedsmæssige fordele.

Kalium og natrium skal mindst indeholde 172,5mg natrium og 500mg kalium for at støtte en afbalanceret ernæring. Selvom der ikke er specifik lovgivning om kulhydratindholdet, har Nupo’s måltidserstatninger lavt kulhydrat- og sukkerindhold. Nogle af måltidserstatningerne er helt fri for tilsat sukker for at tilbyde forskellige valgmuligheder. Derudover findes der også mange glutenfrie, laktosefrie og veganske muligheder.

 

Her ses nogle af måltidserstatningerne:

 

Hvad gør Nupo måltidserstatninger så unikke?

En metaanalyse understøtter effektiviteten af måltidserstatninger til vægttab. Studiet sammenlignede effekten af måltidserstatninger med traditionelle diætmetoder og viste, at deltagere, der brugte måltidserstatninger, opnåede lignende vægttab og bedre overholdelse af kalorierestriktioner over en 1-årig periode sammenlignet med traditionelle diætgrupper.

Måltidserstatninger kan anvendes både til vægttab og vægtvedligeholdelse* ved at erstatte 1-2 daglige hovedmåltider. For eksempel kan de bruges som en praktisk morgenmad på vej til arbejde eller som en hurtig aftensmad efter træning.

*Udskifter du et af dine daglige hovedmåltider i en energireduceret kost med en måltidserstatning, bidrager den til vedligehold af vægten. Udskifter du to daglige hovedmåltider i en energireduceret kost med måltidserstatninger bidrager de til vægttab.

Husk at det er vigtigt at opretholde en varieret og afbalanceret kost og en aktiv livsstil.

Nupo’s måltidserstatninger er skabt til at fungere som et fuldt måltid og er i overensstemmelse med EU-lovgivning. De tilbyder en afbalanceret sammensætning af proteiner, kulhydrater, fedtstoffer, vitaminer og mineraler. Sortimentet omfatter forskellige smagsvarianter som Bars, Ready to drink, Pancake mix, Soft Baked bars og Vegan Powder.

Her er nogle eksempler på måltidserstatninger sammenlignet med almindelige måltider: 

Kilder:

Heymsfield, S.B., van Mierlo, C.A., van der Knaap, H.C. et al.: Weight management using a meal replacement strategy: Meta and pooling analysis from six studies. International Journal of Obesity and Related Metabolic Disorders.

EU-lovgivning af måltidserstatninger: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DA/TXT/PDF/?uri=CELEX:32017R1798

Europa-Parlamentets og rådets forordning: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/da/TXT/PDF/?uri=CELEX:32013R0609&qid=1528983138026&from=EN

 

Tilbage til blog