Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Sunde julesnacks
Ernæring snacks

Sunde julesnacks

Det er næsten uundgåeligt at komme igennem december, uden at lave eller spise juleknas eller snacks. Jeg er på ingen måde fortaler for at du skal holde dig fra juleknas og slik. Alt er tilladt, men selvfølgelig med måde.

Du tager ikke på fordi du spiser et enkelt stykke konfekt (eller to) engang i mellem. Uanset om dine julesnacks er købt eller du selv laver dem, så vil du indtage flere kalorier end du plejer, med mindre du skærer ned på noget andet i din kost. Hvis du gerne vil lave julesnacks der er sundere end det du kan købe i de gængse butikker, så kan du finde utallige opskrifter på internettet.

Læs også: Hvordan holder jeg vægten i december?

Det er ofte opskrifter hvor hovedbestanddelen fx er dadler eller havregryn. Fedtstoffet er ofte kokosolie, og sukkeret er skiftet ud med sukrin eller honning. Der er som regel ikke færre kalorier i den sunde hjemmelavede version, men der er selvfølgelig flere kostfibre og mikronæringsstoffer. Her er et par eksempler på en sund julesnack. Denne variant er lidt bedre end mange andre, dels fordi nødder bl.a. indeholder sunde fedtstoffer, men også fordi opskriften ikke indeholder sukker.

Nødder vendt i mørk chokolade

1) Mandler

2) Valnødder

3) Hasselnødder

4) Mørk chokolade (…gerne med et højt indhold af kakao)

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikrobølgeovnen og vend nødderne i chokoladen. Kom et par stykker i hver konfektform eller læg dem på bagepapir i små klumper. Lad chokoladen stivne inden de spises.

Jule brud

1) Forskellige former for tørret frugt fx mango, melon, tranebær, rosiner

2) Rice crispies eller corn flakes

3) Mørk chokolade (…gerne med et højt indhold af kakao)

Smelt chokoladen og vend de øvrige ingredienser i massen. Beklæd en lille form med bagepapir og hæld massen i. Når massen er stivnet brækkes den i mindre brud.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog