Fastelavn nærmer sig, og hvad er bedre end at nyde lækre fastelavnsboller? Her får du opskriften på en lidt sundere version for at støtte din vægtkontrol.
Sundere Fastelavnsboller
Antal: 16 stk.
Ingredienser:
Dej:
- 2 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 35 g sukker
- 400 g hvedemel
- ½ tsk. kardemomme
- ½ tsk. havsalt
- 50 g blødt smør
Fyld:
- 250 gfrosne blandede bær
- 2 spsk.sukker
- 1vaniljestang
-
3 tsk.majsstivelse
Pensling:
- 1 æg, pisket
Pynt:
- Let glasur lavet med flormelis og vand
- Hakkede nødder eller frysetørrede bær (valgfrit)
Fremgangsmåde:
Sådan gør du:
- Varm mælken forsigtigt i en gryde, indtil den er lun (fingervarm). Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt derefter æg og sukker.
- Bland hvedemel, kardemomme og salt i, og ælt dejen godt – gerne med en røremaskine. Tilsæt smørret lidt ad gangen, og ælt videre, indtil dejen er ensartet og smidig. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
- Imens laves fyldet: Kom bærrene i en gryde sammen med sukker og vanilje, og lad det småkoge i ca. 7 minutter, indtil bærrene er kogt ud. Rør majsstivelse ud i en smule koldt vand, og tilsæt det til gryden. Lad blandingen koge op, indtil den tykner, og stil den derefter på køl.
- Drys lidt mel på bordet, og rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær den i 16 lige store firkanter, og fordel ca. 1½ tsk. bærkompot på midten af hver.
- Fold hjørnerne på hver firkant ind over fyldet, og klem sammen, så fyldet forbliver inde i bollen. Vend bollerne om, så samlingen vender nedad, og placer dem på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve under et viskestykke i ca. 45 minutter, imens kan du forvarme ovnen til 180°C varmluft.
- Pensl bollerne med pisket æg, og bag dem i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne.
- Rør flormelis og vand sammen til en glasur, og smør den på bollerne, når de er afkølede. Drys evt. med frysetørrede bær for ekstra pynt.
Disse fastelavnsboller er et lækkert og sundere alternativ, der passer perfekt ind i din Nupo-livsstil.
Nyd dem med god samvittighed!
Velbekomme!