Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Sunde alternativer til morgenmaden
Ernæring morgenmad

Sunde alternativer til morgenmaden

Morgenmad er dagens vigtigste måltid for mange mennesker, mens andre mennesker undgår morgenmad og har altid gjort det. Jeg kan personligt godt lide min morgenmad, og har det ikke godt med at springe den over. Hvis skal gå hurtigt og jeg ikke har lyst til at spise et stort måltid, spiser jeg Nupo Diet Oatmeal – Apple Cinnamon.

Jeg har altid godt kunne lide at spise havregrød til morgenmad og jeg elsker den amerikanske version med kanel. Nupo’s Diet Oatmeal – Apple Cinnamon er et rigtig godt alternativ til den hjemmelavede version og så indeholder den kun en fjerdedel af kalorierne, sammenlignet med den hjemmelavede version.

Hvad er Nupo Diet?

I weekenden, når vi har bedre tid, og kan sidde ned til fælles morgenmad, laver drengene ofte pandekager og gerne den tykke amerikanske version, hvor der skal en smørklat og lidt sirup på toppen. Jeg vil gerne spise sammen med mine drenge, men jeg må også erkende, at hvis jeg spiser det samme som dem, skal jeg altså løbe rigtig mange kilometer hver dag for ikke at tage på. I weekenden, når den står på pandekager, laver jeg en portion One Meal – Breakfast Pancakes til mig selv. Så ved jeg at mit måltid, som udgangspunkt, kun indeholder ca. 200 kalorier. Pandekagerne fra Nupo smager også godt med lidt blåbær eller jordbær på toppen, og når det er uden for sæson, spiser jeg dem med en klat marmelade.

Som alternativ til den traditionelle morgenmad, laver vi ind imellem smoothies ud af de bær vi har i fryseren, samt hvad der egner sig i grøntskuffen. Jeg kommer gerne en håndfuld havregryn eller mandler i, hvilket giver lidt mere mæthed til de aktive unger.

Læs også: Morgenmaden er vigtig – eller er den?

Et af de andre helt store hits herhjemme er ”overnight oats”. Det er en kold havregrød, der er lavet dagen før, og består af skyr, chiafrø, havregryn og mælk. Grøden toppes med frosne hindbær og skal gerne stå på køl natten over. Drengene spiser den med en klat akaciehonning på toppen, jeg foretrækker den selv uden noget sødt til. Den kan laves i et utal af variationer og det er heldigvis kun fantasien, der sætter grænser for, hvad den skal indeholde – og der findes tonsvis af opskrifter på nettet.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog