Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Er chokolade sundt?
Motion

Er chokolade sundt?

Chokolade kan bare noget som andre fødevarer ikke kan. Chokolade kommer i alverdens skønne smagsvarianter, og i mange forskellige konsistens ér. Mørk chokolade indeholder en række stoffer, flavonoider, som har positiv virkning på vores sundhed. Flavonoiderne modvirker betændelse og forkalkning i blodårerne, og så er de blodtryksdæmpende.

Når jeg udarbejder kostplaner for mine klienter med fx henblik på at tabe sig, så spørger jeg altid ind til om der er noget de IKKE vil undvære i deres kost. Heldigvis er de fleste ærlige og siger hvis de har et eller andet, som de bare gerne vil have skal forblive i deres kostplan. Mange siger de nødigt vil undvære et glas rødvin eller en øl, et par aftener om ugen. Andre har svært ved at undvære rundstykket om morgenen i weekenden, med smør og ost. Andre igen har brug for noget sødt eller et stykke chokolade til aftenkaffen.

Køb Nupo Chocolate Break her

Til de flestes overraskelse, så kan samtlige af de madvarer jeg lige har nævnt (og alle andre madvarer for den sags skyld), fint indgå i en kaloriereduceret kostplan. Selvfølgelig kan du ikke spise uanede mængder af fx chokolade, hvis du gerne vil tabe dig, men chokolade kan fint indgå i en sund og varieret kost, og endda også i en kaloriereduceret kostplan. Når du skal opnå succes med at opnå din drømmevægt, så er det for mange mennesker ofte en forudsætning at den kost de skal spise, ligner den kost de normalt spiser. For mange mennesker kan det være det lille stykke chokolade de skal have til aftenkaffen, som gør at de kan sige nej tak de 117 andre gange om dagen, hvor de bliver fristet eller budt på et eller andet sødt.

Når du gerne vil leve sundt eller gerne vil tabe dig, så findes der heldigvis mange produkter der kan hjælpe dig godt på vej. Hvis du er glad for smagen af chokolade, så har Nupo adskillige produkter der har kakao eller chokoladesmag. Når du for eksempel skal tabe dig, er en af smagsvarianterne i Nupo's VLCD pulver Chocolate Flavour. Smagen er god og den bliver endnu bedre, hvis du blender den med isterninger. Det er selvfølgelig en smagssag, hvad du foretrækker. Nupo's VLCD pulver er fuldkosterstatning og erstatter altså al din kost. Det eneste du skal gøre er, at ryste seks shakes og drikke dem. Når du drikker seks shakes af Nupo's VLCD pulver om dagen, så vil du komme i kalorieunderskud og derfor vil du tabe dig. Ud over de seks shakes skal du også drikke rigeligt med vand, minimum to liter.

Hvad er Nupo One Meal?

Nupo laver også en serie produkter der hedder Nupo One Meal. Disse produkter er måltidserstatninger og kan altså erstatte op til to måltider om dagen. I serien er der færdige shakes, pandekager og barer. En af de fire shakes har Chocolate Flavour og er et nemt måltid, at have med på farten i en travl hverdag. Flere af barerne er chokoladeovertrukket, såsom baren "Chocolate", som er meget fyldig og har en rig smag af chokolade. En anden af barerne hedder Brownie Crunch, og har smag af chokolade brownie.

One Meal produkterne indeholder alle sammen omkring 200 kcal og skal altså bruges til at erstatte et hovedmåltid med. Det jeg ofte hører fra vores kunder er, at barerne gør det at tabe sig meget mere tåleligt. Mange bruger barerne som en snack, når kollegerne spiser kage på jobbet. Hvis du spiser en halv bar som snack eller mellemmåltid, har du kun indtaget 100 kcal.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog