Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Hvor mange måltider om dagen?
Motion

Hvor mange måltider om dagen?

Hvor mange måltider skal du spise om dagen? Det er i virkeligheden et godt spørgsmål og det er ligeledes et spørgsmål uden et entydigt svar. Det er individuelt hvor mange måltider, man skal spise om dagen. Hvis du f.eks. er normalvægtig og vant til at spise tre hovedmåltider om dagen og ingen mellemmåltider, så vil du tage på hvis du begynder at spise mellemmåltider, uden at justere dine hovedmåltider.

For andre kan det være slankende at få struktur i måltidsmønstret, og få nogle reelle mellemmåltider, i stedet for måske at "snacke" hvad der er tilgængeligt mellem hovedmåltiderne. Når jeg hjælper mennesker med enten at tabe sig eller tage på, så er det vigtigt at det kostprogram jeg laver til vedkommende, ligger tæt op ad det måltidsmønster som personen allerede har. Der er nemlig så mange vaner forbundet med det vi spiser, og måden vi spiser på. For at opnå succes med enten at tabe sig eller det at tage på, så skal et måltidsmønster give mening for personen der skal følge det.

Hvad er Nupo One Meal?

Når måltiderne er fordelt ud over dagen, så er der mindre sandsynlighed for, at du kommer til at overspise til måltiderne. Ofte så hører jeg, at dem der springer morgenmaden over, og som måske ikke synes at de altid har tid til at spise frokost, de kommer til at spise meget store mængder mad senere på dagen. Kroppen kan ikke omsætte kæmpe store måltider, og kroppen skal bruge energi på at restituere sig når vi sover, og ikke bruge energi på at fordøje mad.

I mange år har man troet at mange måltider holdt forbrændingen i vejret, men sådan er virkeligheden ikke. Din forbrænding går ikke i stå eller bliver nedsat, når du kun spiser tre måltider om dagen. Du kan øge din forbrænding lidt ved at være fysisk aktiv og øge din muskelmasse. Det er nemlig i dine muskler du omsætter den energi du tilfører din krop gennem kosten. Jo større muskler, jo mere energi forbrænder du.

Det er selvfølgelig altid en god ide at have en sund snack ved hånden når sulten melder sig, så du ikke kommer til at spise et eller andet meget kalorierigt hvis du gerne vil passe på din vægt.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog