Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Morgenmaden er vigtig, eller er den?
Motion

Morgenmaden er vigtig, eller er den?

Du er højst sandsynlig blevet opdraget til at spise morgenmad, og dine forældre har sandsynligvis også sagt til dig et utal af gange, at morgenmad er dagens vigtigste måltid. Hvis dine forældre har sagt sådan, så har de til dels ret. Når du står op om morgenen, er det relativt mange timer siden, at du sidst har spist og din krop har derfor brug for at få tilført ny energi til energidepoterne. Der er ikke noget, der tyder på at vi bliver ringere til at præstere i skolen eller på jobbet, når vi ikke spiser morgenmad, til gengæld ser det ud som om at det har en effekt på vores humør og generelle velbefindende.

Der er lavet mange undersøgelser omkring morgenmadens effekt på menneskers sundhed. Tendensen er at antallet af mennesker, der spiser morgenmad er faldende. Dem der ikke spiser morgenmad har en tendens til at spise mere sukker og fedt ved de efterfølgende måltider, og de risikerer ligeledes at overspise. Overspisning og usund kost fører på sigt til overvægt. Ikke overraskende så spiser flere kvinder end mænd morgenmad. Hvis du er en af dem, der spiser morgenmad, så er det også rimelig sandsynligt, at din kost ligger tæt op ad kostrådene bl.a. spiser du mere fisk og er mere fysisk aktiv, end dem som ikke spiser morgenmad.

Hvad er Nupo One Meal?

Der har gennem mange år været diskussioner omkring, hvorvidt man skal spise mange måltider eller få måltider i løbet af dagen. Argumentationen for de mange måltider har været at så kunne man holde forbrændingen i vejret. Din forbrænding går aldrig i stå, uanset hvor mange måltider du spiser, og du har derfor ikke brug for at spise f.eks. seks måltider om dagen. Hvis du gerne vil tabe dig, og du en er af dem der aldrig har spist morgenmad, så er det ikke nødvendigvis en god ide at begynde med at spise morgenmad. Når du pludselig begynder at spise et ekstra måltid mad om dagen, er der stor sandsynlighed for at du blot tilfører ekstra kalorier, som ikke udgår fra dagens øvrige måltider og i stedet for at tabe dig vil du tage på.

Morgenmad behøves ikke at blive indtaget lige efter, at du er stået op. Hvis du foretrækker at spise senere op ad formiddagen, så kan du pakke noget nemt, som du kan tage med dig. Nupo har flere produkter der egner sig godt til at have med på farten, f.eks. er vores One Meal shakes og One Meal barer rigtig gode at bruge som morgenmad. De indeholder masser af vitaminer og mineraler og hvad du ellers har brug for i et måltid, og så er det nemt at holde kalorieregnskab, når du ved hvor mange kalorier du har indtaget.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog