Verificeret af Massi Fazli

Certificeret Health Communicator & Klinisk Diætist

Tarmsygdomme er den oversete folkesygdom
Ernæring

Tarmsygdomme er den oversete folkesygdom

Velkommen til Nupo's IBS Relief - din vej til bedre mave-tarm sundhed.

Forestil dig at befri dig selv fra den ubehagelige følelse af oppustethed, maveudspilninger og uregelmæssig afføring. Disse kapsler giver dig konkret lettelse fra dit daglige ubehag.

Vores mål hos Nupo er ikke kun at lindre symptomerne på tarmsygdomme, men også at støtte dem, der lider af IBS (irritabel tarm), så de kan opnå en forbedret livskvalitet.

I Danmark kæmper næsten 1.000.000 danskere med tarmsygdomme. Blandt dem lider 15-20% af IBS, hvilket medfører smerte, oppustethed og ubehag. Disse mennesker føler sig ofte overset af sundhedssystemet, hvilket gør det vanskeligt for dem at få den nødvendige hjælp.

IBS koster Danmark omkring 4 mia. kr. årligt, hvilket understreger behovet for effektive løsninger.

Med Nupo’s IBS Relief for du en skånsom og effektiv måde at lindre symptomerne på, så du kan genfinde frihed og livsglæde.

 

Symptomerne på IBS?

IBS er en tilstand, hvor fordøjelsessystemet ikke fungerer optimalt. Dette kan føre til smerter i maven og uregelmæssigheder i afføringsmønsteret. Symptomerne kan variere, med episoder af diarré eller forstoppelse, ledsaget af oppustethed. Mange oplever også træthed og generelt ubehag, selvom disse symptomer kan mildnes midlertidigt efter afføring.

Cirka hver femte person i Danmark lider af IBS, typisk begyndende i ungdomsårene eller tidlig voksenalder. For nogle bliver det en livslang tilstand, der kræver vedvarende håndtering. En tilpasset kost kan bidrage til at reducere symptomer og forbedre livskvaliteten.

 

Hvordan fungerer en lav-FODMAP-diæt?

Kosten spiller en væsentlig rolle i håndteringen af ​​IBS-symptomer. Ved at tilpasse kosten kan man reducere irritationen i fordøjelsessystemet og mindske forekomsten af symptomer som oppustethed, mavesmerter og afføringsmæssige problemer.

En lav-FODMAP-diæt er en strategi, der ofte anvendes til at lindre symptomerne på IBS. Den fokuserer på at begrænse indtaget af visse kulhydrater, som er centrale i IBS diætetik.

Når maden indtages, absorberes næringsstoffer normalt i tyndtarmen og transporteres til blodbanen. Men de kulhydrater, der ikke absorberes i tyndtarmen, fermenteres af bakterier i tyktarmen. Dette kan resultere i dannelse af gasarter såsom hydrogen, kuldioxid og methan, hvilket kan forårsage oppustethed og ubehag.

En lav-FODMAP-diæt begrænser indtaget af disse kulhydrater for at mindske generne.

 

 

 

FODMAP er en forkortelse, der repræsenterer forskellige typer kulhydrater, der findes i mad:

 

 • Fermenterbare: Disse kulhydrater kan fermenteres af bakterier i tyktarmen.
 • Oligosakkarider: Kulhydrater bestående af 3-9 sukkermolekyler.
 • Disakkarider: Kulhydrater bestående af to sukkermolekyler, såsom laktose.
 • Monosakkarider: Kulhydrater bestående af et enkelt sukkermolekyle, såsom fruktose, glukose og galaktose.
 • Polyoler: Sukkeralkoholer, der ofte ender på "-ol", såsom maltitol, sorbitol, erythritol, mannitol, xylitol.

 

Kosttilpasning for IBS omfatter:

 1. Fødevareeliminering: Identifikation og undgåelse af specifikke fødevarer og drikkevarer, der udløser symptomer. Dette kan omfatte visse kulhydrater, fedtholdige fødevarer, koffein og alkohol.
 2. Fødevareintolerance testning: Nogle mennesker med IBS kan have fødevareintolerance over for visse fødevarer som gluten, laktose eller FODMAPs. En test eller en eliminationsdiæt kan hjælpe med at identificere disse intolerancer og undgå dem.
 3. Fiber: Nogle former for IBS kan gavne af et højt fiberindhold i kosten, mens andre kan have gavn af en lav-fiber diæt. Det er vigtigt at finde den rette balance, da for meget eller for lidt fiber kan forværre symptomerne.
 4. Spisemønster: At spise små, hyppige måltider i løbet af dagen i stedet for få store måltider kan hjælpe med at reducere trykket på fordøjelsessystemet og mindske symptomerne på IBS.

 

Du bør overveje Nupo Care IBS Relief som en løsning!

En FODMAP-diæt skal adskilles fra en glutenfri kost, da der findes glutenfri produkter, der stadig indeholder FODMAPs. Det er vigtigt at sikre, at glutenfri produkter ikke indeholder ingredienser som inulin, oligofruktose, fruktose, æblefibre og æbleekstrakt.

Som diætist understreger jeg vigtigheden af at finde effektive løsninger til at håndtere symptomerne forbundet med IBS.

Nupo Care IBS Relief-kapsler er udviklet som medicinsk udstyr, der målrettet arbejder på at lindre de udfordrende symptomer, der kan opleves med IBS.

Det er ikke blot midlertidig lindring; det er et værktøj, der aktivt arbejder på at stabilisere fordøjelsesprocessen, mindske mavesmerter og endda forebygge ubehagelige tarmsammentrækninger. Dette opnås gennem:

 • Lindring af smertefulde symptomer og trykket af overskydende luft i fordøjelseskanalen.
 • Linder mavesmerter ved diarré-præget irritabel tyktarm.
 • Normalisering af peristaltikken og reduktion af smerte, hvilket forhindrer tarmsammentrækninger.

 

Kilder:

Colitis-Crohn Foreningen - patientforeningen for tarmsyge.pdf (sum.dk)
Nupo Care - IBS | Mod irritabel tyktarm

Tilbage til blog