Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Slik og kager skal ikke være belønning... heller ikke til dig selv
Motion

Slik og kager skal ikke være belønning... heller ikke til dig selv

Mennesker er generelt tilbøjelige til at bruge slik, kage eller andet spiseligt som belønning. Både til vores børn, men også til os selv. Det er ikke altid godt at bruge mad som belønning fordi vi vænner os til, at belønning er lig med noget spiseligt.

Både kage og slik kan som sådan sagtens indgå i en varieret kost og kan også godt være en del af en kostplan, hvor du skal være i kalorieunderskud fordi du skal tabe dig. Men det siger næsten sig selv, at det er en dårlig idé at spise kage og slik hver dag, hvis du gerne vil ændre dine kostvaner og vedligeholde vægten efter em kur. Hvis du fastholder dig selv i de usunde vaner, så kan det blive svært at holde vægten.

Du er måske midt i et forløb og nogle af de madvarer, som du kan undlade, der ikke bidrager med hverken mæthed eller vitaminer og mineraler er netop madvarer såsom kage og slik. De er ligeledes kalorietunge madvarer som måske også er årsagen til at du har taget på og gerne vil tabe dig. Derfor er det en langt bedre ide at belønne dig selv eller dine børn med f.eks. oplevelser eller med brugsting der indbyder til at være fysisk aktiv. Med brugsting tænker jeg at det kunne være noget træningstøj, en ny fodbold, stangtennis til haven eller noget andet.

Hjemme hos os bruger vi ofte aktiviteter som belønning. Det kan f.eks. være at mor eller far tager med ud og cykler en tur efter aftensmaden, det kan være en hurtig fodboldkamp i haven, eller det kan være noget så banalt, som at vi sætter os ned og spiller et spil. Vi har også nogle gange taget ud og bowle. Det er sjovt og ungerne elsker det.

Hvis du har har været til træning eller løbet en tur, så er det en dårlig idé at bruge slik eller kage som belønning for overstået træning. Når du har trænet eller løbet er du muligvis lidt sulten og har du brug for et lille måltid. Du har brug for proteiner til opbygning af musklerne, og kulhydrater til at genopfylde dine glykogendepoter. Vælg et sundt alternativ i stedet for det usunde.

Hvad er Nupo One Meal +Prime?

Du giver dine børn en stor gave ved at give dem gode sunde vaner med videre i livet. Det er i barndommen og ungdommen dine børn tilegner sig vanerne omkring kost og motion, og børn gør gerne som deres forældre. Hvis du har gode sunde vaner omkring kost og motion, så får dine børn det højst sandsynlig også. Hvis du bruger usunde valg som belønning, så vil dine børn nok også komme til det.

Sundhedskonsulent, NUPO.
Tilbage til blog