Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret kostvejleder

Sådan kickstarter du din rejse med Nupo
Vægttab

Sådan kickstarter du din rejse med Nupo

Med Nupo får du hjælp til at opnå din drømmevægt. Nupo Diet-kuren er veldokumenteret og følger du den konsekvent, kommer resultaterne også hurtigt for de utålmodige. Inden du går i gang med dit forløb, kan det være en god idé at forberede dig lidt. Vi vil gerne give dig en hjælpende hånd, så du kommer godt fra start. Vi har derfor samlet en række tips og tricks til, hvad du skal gøre, når du gerne vil omlægge din kost.

Når du ønsker at opnåd din drømmevægt, skal du gøre følgende:

Sæt dig et konkret mål og opdel det gerne i delmål Det kunne fx være ”Jeg vil tabe mig en meget” eller ”Jeg vil tabe mig 20 cm om taljen”. Det er vigtigt, at du sætter dig et konkret mål, da du på den måde rent faktisk ved hvornår, du er i mål. Er dit mål ikke lige rundt om hjørnet, men kræver det længere tid at opnå, kan det være en god idé at sætte delmål. På den måde oplever du løbende små succeser, som kan være med til at fastholde din motivation. Husk også at belønne dig selv, når du har nået dit mål og/eller dine delmål. Undgå at belønne dig selv med mad, men beløn i stedet dig selv med fx nye løbesko, friske blomster eller en god massage.

Tjek din motivation

Hvis du ikke er motiveret, vil det højst sandsynligt ikke lykkes for dig. Det kræver motivation at nå dit mål. Spørg dig selv om du virkelig er motiveret for at nå dit mål, for det kræver det for at opnå din drømmevægt. Hvis du virkelig er motiveret , er du med stor sandsynlighed også klar til at lave den livsstilsændring, det kræver, for at du kan nå dine mål.

Skriv ned hvad du spiser

At begynde en kostomlægning handler om, hvor meget du spiser i forhold til, hvor meget du forbrænder over noget tid. De fleste ved godt, når de har spist noget usundt, men det er ikke kun usund mad, der tæller på kaloriekontoen. Spiser du for meget sund mad, kan det også være medvirkende til, at der ikke sker noget. Det kan derfor være en god øvelse at lave en såkaldt kostregistrering, inden du starter din kur, hvor du vejer den mad du spiser, og skriver det ned. Gør det gerne en-to hverdage samt en weekenddag. Det kan være en øjenåbner i forhold til, hvor meget du rent faktisk spiser - i forhold til hvor meget du tror, du spiser. Mange bliver overraskede over, hvor meget der sniger sig ned mellem hovedmåltiderne. Derudover kan det også give dig en god fornemmelse af, hvor meget en bestemt mængde mad fylder i skålen og på tallerkenen. På den måde lærer du, hvor meget de forskellige madvarer fylder uden at skulle veje portionerne hver gang. Så bliver det også lettere for dig at bruge Pointlisten.

Vej og mål dig

Ligesom du skal prøve at veje din mad, er det også vigtigt, at du måler og vejer dig selv løbende. Vej dig max én gang om ugen og gerne på samme tidspunkt af døgnet. På grund af væske udsving og mad i tarmene kan din vægt godt svinge nogle kilo i løbet af dagen. For at få det mest retvisende billede, bør du veje dig om morgenen, uden tøj på og efter du har været på toilettet. Du kan også måle dig med et målebånd fx omkring taljen, hoften, overarmen og læggen. Tag desuden gerne før- og efterbilleder. Du kan evt. printe før-billedet ud og hænge det op på køleskabslågen, så du løbende blive påmindet om, hvorfor du er gået i gang med denne diæt.

Startvægt

Startvægt

Uge 1

Uge 1

Uge 2

Uge 2

Uge 3

Uge 3

Uge 4

Uge 4

Uge 5

Uge 5

Uge 6

Uge 6

Uge 7

Uge 7

Uge 8

Uge 8

Slutvægt

Slutvægt

Fortæl din omgangskreds, at du er på kur

Fortæl din familie, dine venner og dine kollegaer, at du ønsker at ændre din kost. De kan støtte dig og gøre, at du forpligter dig mere, end hvis du er alene om projektet. Det kan desuden være, at du inspirerer dem til at følge i dine fodsspor og at I kan støtte og heppe på hinanden.

Fokuser på kosten

De fleste ved godt, hvad en sund kost er, men det er måske de færreste, der ved, hvor stor en rolle kosten spiller, når du gerne vil tabe dig. Din kost udgør faktisk 80% af dit resultat og er afgørende for, at du kan holde vægten bagefter. Det handler derfor om at fokusere på kosten og at lære, hvad din mad består af, og hvordan du sammensætter den mest fordelagtigt, når du ønsker at tabe dig. Kickstarter du en ny diæt med Nupo Diet, kan du dog lægge tankerne omkring mad på hylden for en stund.

Vær fysisk aktiv

Selvom dit fokus skal være på kosten, er det også en rigtig god idé at være fysisk aktiv, når du gerne vil kostomlægge. Hvis du ikke har trænet før, kan det være en god idé at starte ud med at få noget lettere fysisk aktivitet ind i hverdagen. Vi anbefaler, at du starter langsomt op. Tag fx cyklen til arbejde, brug trapperne i stedet for elevatoren og gå ture om aftenen. Alt fysisk aktivitet bidrager til en øget forbrænding. Du kan sagens være fysisk aktiv, når du er på Nupo Diet-kur, men er du på ren Nupo Diet-kur, vil du måske ikke have energi til hård fysisk aktivitet. Mærk derfor efter og lyt til din krop.

Oprethold din motivation

Mangler du motivation til at få rørt dig, så findes der sundheds-apps på de fleste smartphones med en indbygget skridttæller, som blandt andet viser, hvor mange skridt du går om dagen. En skridttæller kan være din genvej til mere fysisk aktivitet. Det kan nemlig være ret motiverende at følge med i, hvor mange skridt du har gået, og hvor mange du mangler at gå for at nå anbefalingen på 10.000 skridt om dagen. En skridttæller kan fyre op for dit indre konkurrence menneske, så du som den første melder dig til at hente kaffe til alle på kontoret eller smutter i kiosken efter tyggegummi for at nå dagens sidste skridt.

Vær tålmodig og hold ud

Du vil med stor sandsynlighed opleve uger, hvor alt ikke går efter planen, hvor vægten ikke flytter sig eller du tager på, men det betyder ikke, at du ikke kan opnå dine mål. Selvom du har holdt kuren til punkt og prikke, må du ikke give op, hvis vægten efter et par uger ikke viser, hvad du ventede. Væske binding i kroppen, indhold i mave, tarme og blære samt muskelvækst som følge af træning, kan sløre tabet af fedt. Vær derfor tålmodig – resultaterne skal nok komme, hvis du følger din nye kost. Sundhedskonsulent, NUPO.
Tilbage til blog