Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

En kvinde, der tabte sig på maven

Kan man tabe sig på maven?

Har du nogensinde tænkt på, om du kunne tabe dig, så du havde lidt færre kilo på maven? Så er du højst sandsynligt ikke den eneste. Måske vil du gerne tabe dig et par kilo og have en fladere mave, men kan man egentlig godt målrette sit vægttab mod maven? Eller kan det ikke lade sig gøre? Det er noget af det, vi dykker ned i, i dette blogindlæg.


Kan man målrette vægttabet til maven?

Kunne det ikke være smart, hvis man kunne målrette sit vægttab til et bestemt område? Så hvis du for eksempel gerne ville tabe dig på maven, kunne du målrette vægttabet til lige præcis dette område af kroppen. Denne form for fedtforbrænding kaldes punktforbrænding, og selvom det lyder som en smart vej til et vægttab, er mange i dag enige om, at punktforbrænding ikke kan lade sig gøre i praksis. Vejen frem til at tabe dig på maven er derfor fortsat at tabe dig på hele kroppen, altså et generelt vægttab, og på den måde også at tabe dig på maven.


Tab dig på maven

Dermed er det altså muligt at tabe dig på maven som en del af et vægttab på hele kroppen. Du skal nok bare ikke regne med, at du kan målrette dit vægttab efter et bestemt sted på kroppen – i dette tilfælde maven. Men vil du gerne tabe dig generelt, kan du kigge på at være i kalorieunderskud, altså at spise mindre, end du forbrænder. Kalorieunderskud betyder nemlig, som navnet antyder, at du indtager færre kalorier, end du forbrænder. Det kan du gøre på flere måder. Du kan for eksempel tilrettelægge din kost, så du er i kalorieunderskud. Du kan også øge din fysiske aktivitet, så du forbrænder flere kalorier i løbet af dagen, og så kan du naturligvis også, som mange vælger at gøre, kombinere fysisk aktivitet og sund kost for at opnå et vægttab. Lige meget hvilken af de tre tilgange du vælger, er det vigtigt, at du ved, hvor mange kalorier du forbrænder i løbet af en dag. Det er nemlig det tal, der skal være med til at lægge planen for, hvor mange kalorier du kan indtage og stadig være i kalorieunderskud.


Kan man opnå et hurtigt vægttab?

Er det så muligt at opnå et hurtigt vægttab på maven? Kan du for eksempel tabe dig på maven på to uger? Om du bruger træning til at opnå en øget aktivitet, en slankekur eller en kombination af de to, vil det, som nævnt ovenfor, være forskellige steder på kroppen, du vil opleve, at fedt forsvinder, når du taber dig – og ikke kun på maven. Men kan det så lade sig gøre at tabe sig hurtigt? Det kommer an på målet for dit vægttab, men uanset om du vil tabe dig hurtigt eller over længere tid, kan det være en god idé at se vægttabet som en kickstart til en sundere livsstil. For selvom du kan opnå et vægttab, risikerer du at tage vægten på igen, hvis du vender tilbage til den samme livsstil, du havde, før du tabte kiloene.


Find mere viden hos Nupo

Du er nu nået i mål med dette blogindlæg. Men der er meget mere spændende læsning til dig. Vidste du, at vi hos Nupo har et blogunivers, som vi kalder Nupopedia, hvor vi deler spændende artikler og giver dig ny viden om alt fra vægttab til gode opskrifter? Her kan du blandt andet læse om, hvordan du kan vedligeholde dit vægttab, og her kan du også få 6 gode råd, inden du lægger dit liv om. Så klik ind og læs med.
Tilbage til blog