Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

7 myter om sundhed, ernæring og Nupo

7 myter om sundhed, ernæring og Nupo

”Det er sundere at tabe sig langsomt fremfor at tabe sig hurtigt”

Falsk: Det er ikke sundere at tabe sig langsomt. Faktisk viser forskning at overvægtige, som taber sig hurtigt også er dem, der bevarer deres vægt bedst på sigt. At tabe sig hurtigt og meget tyder på, at øge dine chancer for at bevare vægten efterfølgende, da det kan øge din motivation til at ændre livsstil. Der er altså ikke nogen fordel ved at tabe sig langsomt. Tværtimod øger det risikoen for at du giver op på halvvejen.


”Min forbrænding går i stå, hvis jeg kun spiser Nupo?”

Falsk: Nej, du behøver ikke at være bange for, at din forbrænding går i stå, når du er på Nupo Diet-kur. Snarere tværtimod. Nupo Diet-produkterne har nemlig en særlig sammensætning af næringsstoffer, kostfibre, vitaminer og mineraler, som ellers kan være svært at få dækket på andre kaloriefattige kure. Det faktum at du spiser seks gange i løbet af dagen er også med til at holde din forbrænding i gang dagen igennem.


”Når man træner bliver fedt til muskler”

Falsk: Det ville være skønt, hvis man kunne trylle fedt om til muskler, men det kan du desværre ikke. Det er fysiologisk umuligt at lave fedt om til muskler. For at opbygge muskler kræver det at kroppen er i kalorieoverskud, mens det modsat kræver, at du er i kalorieunderskud for at tabe fedt. Stærke og veltrænede muskler gør dog, at du forbrænder flere kalorier, fordi det kræver mere energi at opretholde muskelvæv end fedtvæv. Det gælder om at få den optimale sammensætning af næringsstoffer, som gør at det primære forløb med at tabe sig kommer fra oplagret fedt.


”Det feder, at spise før sengetid”

Falsk: Nej, det feder ikke at spise før sengetid. Det er det samlede indtag af kalorier gennem dagen, der er afgørende for om du taber dig eller tager på i vægt. Er du over en periode i samlet kalorieoverskud, så tager du på i vægt, og er du derimod i samlet kalorieunderskud, så taber du dig. Hvis du spiser aftensmad kl. 18, kan det tværtimod være en fordel at indtage et ekstra lille sundt aftenmåltid inden sengetid. Det kan nemlig gøre det lettere at spise en mindre portion aftensmad, fordi du ved, at du får et måltid senere. Det kan også gøre, at du ikke tømmer skabet for snacks og søde sager, fordi du er lækkersulten.


”Man tager det hele på igen, når man stopper med Nupo”

Falsk: Hvis du vælger at gå tilbage til den samme kost og de samme vaner, som før din Nupo Diet-kur - ja, så kommer kiloene med stor sandsynlighed tilbage igen. En Nupo Diet-kur er en kickstart til at opnå dine mål, og derfor handler det efterfølgende om at få ændret din livsstil, så du efterfølgnde kan vedligeholde din vægt. Det er netop dét denne guide forsøger at hjælpe dig med. Den hjælper dig med få en bedre fornemmelse af hvor meget du kan spise af forskellige fødevarer uden at skulle tælle kalorier, hvordan du undgår de typiske ”kaloriefælder” samt hvordan du sammensætter en sund og fornuftig kost. Nupo One Meal-produkterne kan desuden være en hjælpende hånd, da de kan medvirke til at kontrollere din vægt og dermed vedligeholde din vægt.


”Sødemidler er usunde”

Falsk: Sødemidler har af mange været beskyldt for at være skadelige, føre til øget sukkertrang og dermed overvægt. Der er dog ingen forskning, der kan bekræfte dette. Derimod viser flere videnskabelige studier, at drikkevarer med sødemidler kan føre til at man taber sig. Det kan derfor være en god idé at udskifte en almindelig cola med light udgaven, hvis du absolut ikke kan undvære cola, men gerne vil tabe dig. Nogle af Nupos produkter indeholder også sødemidler, men kun sødemidler som er vurderet og godkendt af den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA. Du kan derfor trygt spise og drikke alle Nupos produkter.


”Tørret frugt er sundere end slik”

Fakta: Ja, som udgangspunkt er tørret frugt sundere end slik. Tørret frugt har nemlig et højt indhold af kostfibre, vitaminer og mineraler, hvorimod slik kun bidrager med et højt indhold af tilsat sukker og tomme kalorier. Tørret frugt har dog et højt indhold af naturligt sukker og indeholder derfor 5-6 gange så mange kalorier som frisk frugt. Du skal derfor holde igen med at spise tørret frugt, hvis du gerne vil tabe dig.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog