Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Den første uge af Nupo Diet - hvad skal jeg forvente?
Vægttab

Den første uge af Nupo Diet - hvad skal jeg forvente?

"Er det normalt?"

I løbet af den første uges tid på Nupo Diet er det helt normal at opleve nogle “bivirkninger”. Hvor meget eller hvor lidt du mærker til disse, afhænger af hvilken livsstil du har. De symptomer eller bivirkninger du oplever, gør sig gældende på enhver stram diæt og er altså ikke betinget af Nupo Diet i sig selv. Herunder har vi opsummeret de hyppigste ”bivirkninger” ved en slankekur. Har du andre oplevelser som du gerne vil vide mere om, eller spørge ind til, så hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte vores kundeservice.

Hovedpine

Hvis du er vant til at spise meget sukker, og fra den ene dag til den anden stopper med det sukkerindtag, så er hovedpine en næsten uundgåelig bivirkning, da kroppen vil reagere på det mindskede sukkerindtag. Hovedpinen er altså et tegn på at kroppen ikke får det sukker den er vandt til. Hovedpinen forsvinder dog indenfor relativt kort tid, når kroppen har vænnet sig til at være på Nupo Diet. I takt med at du bliver sukker-afvænnet, vil du ikke opleve den samme lyst efter sukkerholdige fødevarer. Hvis du sørger for at få ca. 300 ml. vand sammen med hver af dine 6 Nupo Diet-produkter om dagen – og derudover drikker 2-3 liter kaloriefri væske, så burde der ikke være noget at bekymre sig om. Om nødvendigt, så tag et par hovedpinepiller, men der kan også være noget i at gennemleve hovedpinen og vide at det er kroppen der afgifter.

Svimmelhed og kuldskærhed

Har du været vant til at indtage 2500-3000 kcal dagligt og pludselig kun tilfører kroppen ca. 700 kcal dagligt for at opnå et energiunderskud (og deraf følgende vægttab), vil kroppen naturligt reagere. Det kan bl.a. komme til udtryk ved svimmelhed eller kuldskærhed. Så snart kroppen har vænnet sig til de nye forhold, ændrer det sig. Kuldskærhed kan dog være noget du oplever i længere tid. Når du tilfører din krop mindre energi end før, skal din krop bruge mere energi (fra dine lagrede fedtdepoter) på at holde dig kørende. Det kan periodevis betyde at kroppen forsøger at holde sin kernetemperatur, nu hvor energiniveauet er nedsat og kroppen skal prioritere energien.

Træthed og uoplagthed

Det er helt normalt at føle sig mere træt, søvnig og uoplagt, samt at have koncentrationsbesvær den første uge af en egentlig slankekur. Kroppen har før haft en overflod af energi som pludselig bliver taget fra den. I perioden hvor kroppen går fra at bruge kulhydrater som sin primære energikilde, til at bruge lagrede fedtdepoter som primær energikilde, kan man være ekstra træt. Så snart kroppen går i ketose (fedtforbrænding) vil energien vende tilbage og du vil være klar i hovedet og blive fyldt med energi. Du har allerede al den energi du skal bruge i dine lagrede fedtdepoter, men kroppens overgang fra den ene brændstofkilde til den anden, vil unægtelig tære lidt på overskuddet.

Læs også: Hvad er ketose?Sult

Sult er en uundgåelig del af at omlægge sine kostvaner så markant. Er du overvægtig har du over en periode givet din krop mere energi end den skulle bruge og mavesækken udvider sig i takt med mængderne af mad der indtages. Nu hvor mavesækken ikke får de samme mængder mad at arbejde med som før, vil den ”bede om mere” indtil den har vænnet sig til den begrænsede mængde mad. Det gør den som regel inden for en uges tid. Er sulten for hård ved dig, optager den for meget af din opmærksomhed, er det mere ubehageligt end du bryder dig om og kan leve med, kan vi anbefale at tage et kosttilskud der giver dig kaloriefri mæthed, som fx Slim Boost – Fill My Tummy. Vand kan også give mæthed. Når din krop opnår ketose vil du opleve at sulten forsvinder. Ketose har nemlig den fantastiske egenskab at give en naturlig mæthedsfornemmelse.

Hyppige – eller færre - toiletbesøg

I løbet af den første uge på Nupo Diet begrænser du formentligt dit indtag af kulhydrater betydeligt i forholdet til den livsstil du kommer fra. Det gør sig næsten gældende for alle, uanset om man er overvægtigt, eller blot vil af med 5 forfængelighedskilo. Kulhydrater binder væske til kroppen – faktisk helt op til 3 gange sin egen vægt! Når indtaget af kulhydrater er så begrænsede som på Nupo Diet, vil kroppen derfor give slip på en masse ophobet væske. Det betyder mange tisse-ture til toilettet – og et fantastisk motiverende resultat på vægten. Men lad dig nu ikke snyde. Det er ikke unormalt at tabe helt op til 3 kg. den første uge på Nupo Diet – men grundet de mange toiletbesøg kan du måske regne ud, at det er væsketab der har æren for en stor del af vægttabet den første uge. Derudover kan man forvente en mave der muligvis kommunikerer lidt mere rumlen end man er vant til. Igen afhænger det meget af hvilken livsstil du kommer fra. Har du været vant til mange kostfibre i din kost, vil du ikke mærke meget mere end måske ekstra luft i maven. Har du ikke været vant til mange kostfibre, kan du opleve nærmest tordende rumlen fra maven, luft og muligvis også et ekstra toiletbesøg eller to – som ikke nødvendigvis er som det plejer at være. Du kan opleve både tynd og hård mave under et Nupo forløb, og din krops naturlige udrensning. Så snart maven vænner sig til de mange gode kostfibre, normaliserer det hele sig igen. Dog skal man være opmærksom på – også i længden – at man vil gå mindre på toilettet. 6 flydende måltider om dagen er super sundt for kroppen, da den langt bedre optager næring fra flydende kost. Vi mennesker får sjældent tygget maden så grundigt at kroppen kan opnå fuldt udbytte af den næring der er i vores mad. Når maden er flydende får kroppen de bedste konditioner for at optage næring. Men det er sparsomt hvad der er efterladt i tarmsystemet og man må derfor forvente at der bliver mindre af den slags ”pauser” i løbet af din kur.
Tilbage til blog