Nupo og aftensmad - hvordan og hvor meget?
Vægttab

Nupo og aftensmad - hvordan og hvor meget?

Mange vælger at kombinere Nupo og aftensmad med familien - årsagerne hertil kan være mange. Med denne fremgangsmåde skal du være opmærksom for at opnå optimalt udbytte ud af din indsats.

Seks om dagen – aftensmad eller ej

Vi anbefaler alle seks Diet Shakes om dagen, uanset om du spiser aftensmad eller ej. Det er fordi Nupo Diet er designet og optimeret til at erstatte hele din dagskost – og ikke kun dele af den. Næringssammensætningen er derfor optimal med seks shakes om dagen, uanset om du foretrækker vores supper, shakes, grød eller varme måltider.

Det er tæt på umuligt at erstatte næringsstofferne i én eller to shakes med den næring, der vil være i det ene måltid. Det betyder at du vil mangle nogle essentielle næringsstoffer, for at få dækket hele dit behov. Får du ikke en optimal næringssammensætning mens du er i gang med en ny diæt, vil forløbet bestå af flere proteiner og væske frem for fedt. Det vil resultere i, at du - til dels - kan opleve at dit forløb bliver svært - og dels tabe muskelmasse, som ellers bidrager til din samlede forbrænding. Derfor; seks shakes om dagen – uanset om du spiser Nupo og aftensmad sammen eller ej. Hellere indtage de ekstra kalorier som aftensmaden indeholder, end at undlade en del af de essentielle næringsstoffer, som bidrager til at dit forløb kører som planlagt.

Undgå kulhydrater, hvis du spiser Nupo og aftensmad

Vælger du at spise Nupo og aftensmad sammen, er hovedreglerne at undgå kulhydrater. Indtag af kulhydrater vil resultere i udeblivelse af ketose.

Læs også: Hvad er ketose?

Kulhydrater findes i alle kornprodukter - eksempelvis pasta, brød og rugbrød - som ellers er en fantastisk kilde til fiber og mineraler, men under et vægttab indeholder rugbrød flere kulhydrater end ønskværdigt. Undgå bælgplanter såsom ærter og majs, alt hvad der indeholder sukker, bagte rodfrugter - herunder kartofler, persillerod, pastinakker og gulerødder. Rå gulerødder kan du spise  – men bagte gulerødder indeholder et højt glykæmisk index og vil forstyrre ketose og blodsukkeret.

Er ca. 800 kcal om dagen nok?

Ja. Den energi du skal bruge har du allerede lagret i dine fedtdepoter. Din krop har gemt energien til en dag, hvor du er i underskud - og den dag er nu! Der går imidlertid et par dage - med ren Nupo Diet - før du kan mærke den energi. Når kroppen går fra at bruge kulhydrater til lagret fedtdepoter, som sin primære brændstofkilde, kan man opleve et dyk i energien.

Læs også: Den første uge af Nupo Diet - hvad skal jeg forvente?

Jeg har læst og hørt at 800 kcal ikke er sundt

Hvis man spiser almindelig mad er det, helt korrekt, ikke sundt at være i så betydeligt kalorieunderskud, da det simpelthen er umuligt at opnå en fuld næringsprofil med almindelig mad for under 1300 kcal. Med Nupo får du hele næringsbehovet dækket gennem de seks shakes om dagen og du har derfor intet at være nervøs for.

Kan jeg ikke bare tage en vitaminpille ved siden af?

Nej. Det er ikke kun de essentielle vitaminer og mineraler der udgør de optimale konditioner for at opnå din drømmevægt. Det er også essentielle fedtsyrer, fiber og proteiner, som du ikke vil få dækket med en vitaminpille.

Kan jeg erstatte 1-2 Diet shakes med en One Meal bar eller One Meal færdig-drik?

Nej. Nupo Diet er en fuldkosterstatning, mens Nupo One Meal er enkelte måltidserstatninger!
One Meal barer og -færdigdrikke er tiltænkt tiden efter Nupo Diet og overgangen til ”almindelig mad”, hvor mange finder det svært at overskue kalorieindtaget. One Meal kan erstatte 1-2 af dagens tre hovedmåltider og sikrer alt hvad kroppen skal bruge i ét måltid for ca. 200 kcal – per måltid. Da One Meal er tiltænkt tiden efter en kur, indeholder de også flere kulhydrater end Nupo Diet. Bruger du One Meal som erstatning for Diet, vil du derfor ikke opnå ketose. Ketose er ikke evident for at opnå sin drømmevægt – men gør det unægteligt hurtigere, og ketose giver en mæthedsfornemmelse, som er guld værd.

Én One Meal svarer kaloriemæssigt til to Diet Shakes – men næringsmæssigt kan disse altså ikke erstatte hinanden.

3 tips til dig, der spiser Nupo og aftensmad

  1. Sørg for at mætte din mave inden dit måltid så du undgår overspisning - eksempelvis ved at indtage en Diet shake ca. 30 min. før måltidet, eller tag to kapsler Slim Boost – Fill My Tummy, ca. 30 min. inden måltidet, så maven er mættet på forhånd.
  2. Undgå indtagelse af kulhydrater.
  3. Drik rigeligt med vand under dit måltid. Under en diæt frigiver kroppen affaldsstoffer og ophobede toxiner. Det skal skylles ud af kroppen, hvilket du gør med rigelige mængder kaloriefri væske.
Sundhedskonsulent, NUPO.
Tilbage til blog