Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Gode kilder til protein
Motion

Gode kilder til protein

Protein er musklernes byggesten og derfor en vigtig del af kosten. Protein bruger vi til at opbygge muskler med og til at vedligeholde dem, derfor er det vigtigt, at du får protein i din mad hver dag. Behovet for protein er ca. 0,8 – 1,5 gram pr. kg. legemsvægt pr. dag for voksne, raske mennesker.

Hvis du vejer 80 kg, er dit behov på mellem 64-120 gram protein pr. dag. Når du træner styrketræning, har du et øget behov. Langt de fleste mennesker i Danmark - og resten af den vestlige verden - er fint dækket ind i forhold til den anbefalet mængde protein, gennem almindelig varieret kost.

Hvad er Nupo One Meal +Prime Vegan

Når vi taler om protein, tænker de fleste mennesker nok på kød. Men protein er også meget andet end en bøf eller et kyllingebryst. Der findes masser af plantebaseret kost, der indeholder mange proteiner. Eksempelvis indeholder tørrede linser 26,0 gram protein pr. 100 gram, gule ærter 22,0 gram, hvide bønner indeholder 21,3 gram, og det samme gør pistacienødder og mandler. Til sammenligning indeholder hakket oksekød med 5-10% fedt kun 19,5 gram og et kyllingebryst 21,5 gram. Du behøver altså ikke kun at spise kød, når du skal have protein. Ganske mange linser og bønner har et indhold af proteiner, der er ligeså stort som eksempelvis oksekød, så du kan sagtens tage en kødfri dag eller to engang i mellem. Der er ikke den store forskel på om din proteinkilde kommer fra kød eller planter, når du skal vedligeholde eller opbygge dine muskler. Den ene kilde er ligeså god som den anden.

I Nupo’s sortiment er der en proteinbar, der hedder Protein Bite. Det er en lille, handy bar, som er nem at have med, f.eks. som en lille snack før og efter træning. Den indeholder 12 gram protein. Der findes mange forskellige slags proteinbarer på markedet. Fordelen ved Nupo’s er at den er en af de mindre, og ikke et helt måltid i sig selv. Den kommer i to varianter; en med chokoladesmag og en med karamel-/ingefærsmag. Den er ment som en snack eller et lille mellemmåltid, der er nemt at spise på farten.

Køb Nupo Protein Bites

Når jeg laver kostplaner til mine klienter, efterspørger mange ofte kødfrie dage. De fleste er ikke klar til at tage springet ud i en kost uden animalske produkter, men mange vil gerne snuse lidt til det, og have en enkelt dag eller to om ugen, der er kødfrie. For en del år siden, havde vi en Exchange Student boende hjemme hos os. Han spiste ikke kød, men gerne fisk og æg - det var til at begynde med en udfordring, men efter et stykke tid var det relativt nemt at lave mad til ham.

Jeg fik lavet en masse research og fandt en masse gode, kødfrie opskrifter, som jeg fik prøvet af. De fleste retter smagte godt og mættede fint, og alle i familien overlevede. I dag har vi stadig kødfrie perioder, der er måske ikke så lange, men vi kan godt tage en uge eller to, hvor vi ikke spiser kød til aftensmaden, og drengene de brokker sig ikke mere. De ved godt, at de bliver mætte uden at de nødvendigvis skal spise kød hver dag til aftensmad.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog