Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Boost din forbrænding

Boost din forbrænding

Et af de spørgsmål jeg oftest får, når jeg taler med brugere af Nupo, og mine egne klienter, er om forbrændingen går i stå, når man indtager færre kalorier over en periode. Det er en myte, at din forbrænding går i stå - når du bruger Nupo’s VLCD pulverkur, der kun bidrager med cirka 800 kalorier om dagen, går din forbrænding ikke i stå.

Din forbrænding går aldrig i stå, din krop kan ikke fungere uden energi. Hvis du ikke indtager nok kalorier til at være i energibalance, altså holde din vægt stabil, vil kroppen automatisk tære på dine glykogendepoter, fedtdepoter eller nedbryde dine muskler og få energien derfra. Din forbrænding går altså aldrig i stå. Din forbrænding falder lidt i takt med, at du taber dig. Når du taber dig bliver dit kaloriebehov altså mindre, end det var inden du tabte dig.

Som tommelfingerregel kan man sige, at din forbrænding falder med cirka 100 kalorier pr. 10 kilo, du taber dig. Det vil sige, at hvis dit udgangspunkt var 70 kilo og dit energibehov var 1800 kalorier pr. dag for at være i vægtbalance, vil dit energibehov falde til ca. 1700 kalorier pr. dag, når din vægt rammer 60 kilo. Det er selvfølgelig individuelt, hvor stort ens energibehov er, og der er mange faktorer, der spiller ind for at kunne udregne niveauet for den enkelte person. De faktorer der er medbestemmende for kaloriebehovet er køn, alder, vægt, muskelmasse og fysiske aktivitetsniveau

Læs mere om Nupo Slim Boost - Burn My Fat

Du kan selvfølgelig altid selv gøre nogle tiltag for at øge din forbrænding, altså få et større kalorieråderum at gøre godt med. Nupo har lavet en serie kosttilskud, der kan tages i sammen med almindelig energireduceret kost eller sammen med Nupo’s øvrige produkter for at fremme dit vægttab. Et af produkterne hedder BURN MY FAT, der er sammensat af en række naturlige stoffer, som øger din forbrænding. BURN MY FAT indeholder kolanød, den grønne the Yerba Mate, cayennepeber ekstrakt og Vitamin B6, som sammen fremmer nedbrydningen af fedtvæv, og booster forbrændingen i inaktive perioder. BURN MY FAT skal ses som et supplement til en sund livsstil med energireduceret kost. Vægttab er hårdt arbejde og der findes ikke nogen genveje - derfor skal du stadig have fokus på dit kalorieindtag selvom du tager BURN MY FAT.

Hvis du vil øge din forbrænding endnu mere, skal du skrue op for dit fysiske aktivitetsniveau. Desto mere aktiv du er, desto flere kalorier har du at gøre godt med uden at øge din vægt. Al fysisk aktivitet tæller med i regnskabet. I løbet af din arbejdsdag, kan du med fordel stå op mens du arbejder, hvis du har mulighed for det. Du kan tage trappen i stedet for elevatoren. Du kan bruge din frokost- eller kaffepause til at gå en tur. Når du er fysisk aktiv, vil du øge din forbrænding og den vil fortsat være øget i en tid efter du har stoppet din aktivitet. Det er meget svært at fastholde et vægttab, hvis du ikke tænker fysisk aktivitet ind over. Du skal bruge træningen og bevægelsen til at fastholde din vægt, når du er kommet i mål med dit vægttab.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog