nupo-diet-ketose-keto-diæt
Vægttab

Hvad er ketose?

”Det nye sort” inden for diæter og slankekure er de såkaldte keto-kure. Fælles for denne type kur er, at du spiser meget få kulhydrater, men i højere grad spiser mere fedt end, hvad der normalt ville være i din kost. Men hvad er ketose egentlig?

Fedtforbrænding

Ketose er en tilstand, hvor kroppen får sin energi fra fedtdepoterne i stedet for glykogendepoterne i musklerne. Normalt kommer kroppens primære brændstof fra kulhydrater, som bliver lagret i musklerne som glykogen. Når du indtager flere kulhydrater, end din krop kan nå at forbrænde, lagrer det sig i kroppen som lagrde fedtdepoter. Kroppen gemmer altså på energien til en dag, hvor den har behov for det. Når du begrænser dit kulhydratindtag, tvinger du kroppen til at finde en alternativ energikilde - og det findes i lagrede fedtdepoter. Når kroppen begynder at bruge dine fedtdepoter som brændstof, omdannes fedtet til ketonstoffer. Ketonstofferne bruger kroppen som energikilde i stedet for glykogen - det er denne tilstand, der kaldes for ketose.

Hvor meget kulhydrat kan jeg indtage?

Der findes en del teorier, der handler om, hvor mange gram kulhydrater du må eller kan indtage for at komme i en ketose-tilstand. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget kulhydratindtaget skal begrænses, for at opnå ketose. Du kan købe ketose-tests til at måle ketonstoffer i din urin, som kan vise, om du er i ketose. I Nupo Diet Shakes, -Soups og -Oatmeal er der betydeligt færre gram kulhydrater i en dagsration, end der er i en almindelig kost, som er sammensat ud fra de officielle anbefalinger. Denne lave mængde kulhydrater, i kombination med det lave kalorieindtag gør, at du kommer i ketose - og forbliver i ketose, hvis du holder dig til kuren. Hvis du spiser andet mad, end de seks breve Nupo Diet, er det ikke sikkert, at du vil opnå den samme effekt. Du vil stadig være i kalorieunderskud, hvis du indtager færre kalorier end du forbrænder. Men du forbliver ikke nødvendigvis i ketose og opnår nødvendigvis ikke et lige så effektivt vægttab.

Læs også: Nupo & aftensmad - hvordan og hvor meget?

Ketose med almindelig mad

Det kan være meget svært at følge en keto-diæt, baseret på almindelig mad, hvor du skal være i kalorieunderskud og samtidig sørge for de korrekte næringsstoffer til kroppen. En keto-diæt, baseret på almindelig mad, er meget restriktiv med, hvilke madvarer du må - og ikke må – spise. Generelt, er det næsten umuligt at opnå en fuld næringsprofil med almindelig mad, for under 1300 kcal. Formålet med Nupo-kuren er at tilbyde den mest effektive og ansvarlige kur til dig, der ønsker at kickstarte et vægttab. Med Nupo Diet hjælper vi dig med at tabe vægten på en simpel og effektiv måde. En komplet kosterstatning, der er lav på kalorier og høj på næringsværdier. Du kan finde alle de forskellige smagsvarianter af vores Nupo Diet serie, her.

Opnå ketose med Nupo Diet

nupo-ketose-keto-diæt-hvor-mange-kulhydraterNår du benytter vores Nupo Diet serie - altså vores VLCD*-diæt - får du alt, hvad dig og din krop har behov for af næringsstoffer, vitaminer, mineraler. Kalorieunderskuddet, i kombination med den begrænsede mængde kulhydrater, resulterer i at langt de fleste opnår, og bibeholder, ketose gennem deres Nupo Diet forløb. Hvis du har brugt Nupo, har du måske erfaret, at du kan få dårlig ånde, som lugter lidt af acetone. Det er blandt andet et af de positive tegn på, at du er i ketose. Den dårlige ånde kan fint afhjælpes med enten sukkerfrit tyggegummi eller ved brug af mundskyl. En positiv bivirkning ved ketose-tilstanden er, at den dæmper appetitten, hvilket er smart, når du gerne vil tabe dig. Selvom du indtager væsentligt færre kalorier end du normalt gør gennem en normal kost, føler du ikke sult - efter et par dage - på få kalorier med Nupo Diet. Hvis du overvejer om Nupo Diet er noget for dig, finder du kun ud af det ved at prøve det. Måske bliver du overrasket over, hvor nemt det er at tabe de overflødige kilo med Nupo og overrasket over at du ikke er sulten.

Hvad skal jeg vælge?

Der er kommet en del nye varianter i Nupo’s sortiment, heriblandt en havregrød, som lægger en god bund, når dagen begynder. Vi har også udvidet sortimentetet med to nye supper, en tomatsuppe og en grøntsagssuppe, så der nu er tre supper i Nupo Diet sortimentet. De tre supper er gode til både frokost og aftensmad - og til sidst, men ikke mindst, har vi vores populære Diet Shakes med kakao, mango vanilje, blåbær hindbær, jordbær og caffe latte. Vi er sikrer på, at du kan finde flere foretrukne smage, der kan hjælpe dig i mål med dit vægttab. Det er bare vigtigt, at du holder dig til kuren, og ikke spiser andet ved siden af, hvis du vil give dig selv de bedste forudsætninger for et succesfuldt vægttab. Er du i tvivl om hvilken smag du skal vælge? Så prøv vores Smagspakke, hvor du får et brev af hver smagsvariant samt en shaker, så du i ro og mag kan finde frem til dine favoritter, inden du investerer i større mængder.

Læs også: Hvor meget kan jeg tabe mig med Nupo Diet?

* VLCD står for Very Low Calorie Diet.
Tilbage til blog