Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Stille og roligt i gang med at tabe dig
Vægttab

Stille og roligt i gang med at tabe dig

Hvis du synes, at dit tøj strammer lidt efter sommerferien, er det sikkert, fordi du har hygget dig og nydt lidt ekstra god mad. Du har måske heller ikke været helt så aktiv, som du normalt er i hverdagen – men bare rolig du er ikke den eneste, der tager på i vægt, når du holder ferie, det er helt naturligt. Alle mennesker tager på, hvis de indtager flere kalorier end de forbrænder. Du kan heldigvis komme hurtigt af med de ekstra sommerkilo.

Der er to mekanismer, som du kan skrue på. Den først er dit kalorieindtag, hvis du indtager færre kalorier end du forbrænder, vil du tabe dig. Derfor kan det være en god idé at justere dine portionsstørrelser - portionsanret din mad og kom lidt mindre mad på tallerkenen end du normalt ville. Det kan også være fordelagtigt, at skære ned på de flydende kalorier - sluk tørsten i vand som erstatning for sukkerholdige drikke, eksempelvis sodavand og saftevand.

Hvad er Nupo One Meal?

Du kan ligeledes udelade mælken i kaffen i en periode eller du kan bruge skummetmælk i stedet for andet mælk. Forsøg at undgå fredagskagen på kontoret, og stil sukkertrangen med et stykke frugt, såsom æbler. Der er adskillige måder, hvorpå du kan kontrollere dit kalorieindtag og smide de ekstra feriekilo – det handler bare om at finde en metode, der fungerer for dig. Hvis du har en tendens til, at fylde dagen med flere mellemmåltider fra slikskuffen/-skålen, erstat disse med eksempelvis nødder, som giver dig en bedre mæthedsfornemmelse.

Læs også: Fordele ved gang som motionsform

Yderligere kan du arbejde på, at skrue op for dit fysiske aktivitetsniveau. Hvis du dyrker motion, har du ”råd til” flere kalorier i dagligdagen, end hvis du ikke dyrker motion. Du kan tabe dig udelukkende ved at begynde at gå lange ture i et raskt tempo - hvis du ikke er vant til at gå, begynd med ture på 10-15 minutter og øg derefter distancen gradvist over en periode. Hvis du har mulighed for det, vil det også være effektivt, hvis du kan tage cyklen i stedet for bilen eller bussen – eksempelvis til og fra arbejde.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog