Verificeret af Marianne Poulsen

Certificeret Certificeret kostvejleder

Vedligeholdelse af muskelmasse

Vedligeholdelse af muskelmasse

Når du taber dig, er det nærmest umuligt ikke at tabe muskelmasse i samme omgang. Det betyder, at når du spiser en kaloriereduceret kost, går på slankekur eller spiser efter en af de adskillige modediæter (kært barn har mange navne), hvor du er i kalorieunderskud, taber du ikke kun fedtvæv, men også muskelmasse.

Du kan gøre en aktiv indsats for at minimere dit tab af muskel, også i et vægttabsforløb, hvis du dyrker styrketræning samtidig. Ved at kombinere den rette kost med træning, kan du minimere, endda helt undgå, tab af muskelmasse. I takt med at du bliver ældre, svinder din muskelmasse også, hvis du altså ikke gør en aktiv indsats for selv at vedligeholde muskelmassen.

Læs også: Gode kilder til protein

Proteiner er musklernes byggesten, og er et af de næringsstoffer, du får fra kød, linser, bønner, soja- og mælkeprodukter. Du indtager allerede protein i din kost, men når du skal opbygge muskelmasse, skal du have lidt mere protein end du måske indtager på nuværende tidspunkt. Nupo har Protein Bites i sortimentet – proteinbarer, som indeholder ca. 12 gram protein pr. bar, den er nem at have med i tasken, og kan indtages og nydes efter træningen.

Styrketræning er alle former for træning, hvor du udsætter dine muskler for en form for belastning. Du kan med stor fordel finde øvelser og programmer på nettet - så kan du hurtigt og nemt komme i gang. Du behøver ikke et træningscenter for at styrketræne, du kan sagtens træne derhjemme, hvor du - ganske enkelt - kan bruge din egen kropsvægt som belastning. Mange af de øvelser du kan udføre, er ikke afhængige af at du har håndvægte eller andre redskaber. Der findes et utal af øvelser, hvor du udelukkende bruger din egen kropsvægt som belastning.

Køb Protein Bites

Hvis du synes at det er svært at komme i gang, før dagbog over din træning og planlæg dine andre aktiviteter om de tidspunkter, hvor du gerne vil træne. Jeg skriver selv min træning ind i min kalender og bruger gerne lidt tid hver søndag på at planlægge næste uges aktiviteter. På den måde bliver min tid mere struktureret og jeg kommer ikke til at springe mine træningspas over, fordi jeg ikke har tid eller overskud.

Sundhedskonsulent, NUPO.

Tilbage til blog